Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Tjeckien möjlig kvartsmotståndare

Sport | 04/05/2009 00:21

Seger över Frankrike - då väntar Tjeckien i kvartsfinal för Tre Kronor i ishockey-VM.

En repris på fjolårets VM-kvartsfinal då Mattias Weinhandl avgjorde i förlängning?

Ryssland vann enkelt över Lettland i Sveriges grupp med 6-1. Ryssarna var redan klara gruppsegrare medan Lettland stannar på sju poäng.

Sverige blir tvåa i gruppen vid seger i ordinarie tid över Frankrike på måndagen. USA eller Schweiz kan i så fall hamna på samma poäng, men Tre Kronor hamnar före tack vare seger i inbördes möten.

Förlorar Tre Kronor kan laget bli tvåa, trea eller fyra.

Lettland, USA och Schweiz gör upp om de två andra kvartsfinalplatserna och mötet USA-Schweiz avgör allt.

I den andra gruppen vann Tjeckien över Vitryssland med 3-0. Därmed är det klart att Tjeckien blir trea och Vitryssland fyra. Vitryssland ställs mot regerande världsmästaren Ryssland i en av kvartsfinalerna.

Kanada behöver ta poäng i avslutningen mot Finland för att vinna gruppen, vinner Finland i ordinarie matchtid står "Lejonen" som gruppetta och Kanada blir tvåa. Finland blir sämst tvåa i gruppen tack vare tidigare seger över Tjeckien.

Sverige har fyra raka segrar över Tjeckien i mästerskapssammanhang. Senast Tjeckien vann var i VM-semifinalen 2005 i Wien då det också gick till förlängning (3-2). I Riga 2006 handlade det om VM-final och Sverige vann med 4-0.

I VM i Quebec förra året möttes lagen två gånger, Sverige vann med 5-3 i mellangruppspelet och 3-2 i kvartsfinal. Den matchen gick till förlängning som Mattias Weinhandl avgjorde.

Kvartsfinalerna spelas på onsdag och torsdag men vilka matcher som spelas vilka dagar bestäms först sent på måndagskvällen.

Skrivet av: