Lördag 27 Nov
Stockholm

Toppspelarna får inte vila

Kompromiss mellan hockeyförbundet och klubbarna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

HV71:s Martin Thörnberg och Linköpings Fredrik Emwall och Johan Fransson måste spela med Tre Kronor. Det är slutsatsen efter den överenskommelse som har nåtts mellan klubbarna och svenska ishockeyförbundet. Toppspelarna kommer att skickas till Karjala Cup.

Linköping och HV71 släpper därmed sina spelare till landslaget. Klubbledningarna har tidigare tvekat då de har ansett att spelarna har varit slitna och behövt vila. Men det blir inte riktigt så. Klubbarna gjorde helt om.

– Det känns bra, det har visats en ömsesidig förståelse, säger HV71:s ordförande Hans-Göran Frick till eurosport.se.

Till och med Johan Davidsson kommer att spela i cupen, men han kommer inte delta i säsongens första Euro Hockey-turnering.

– Det gick inte att släppa alla spelare. Det här är resultatet av vår kompromiss. Dessutom är Johan sliten och behöver vila. Därför kommer endast Thörnberg att åka, säger Frick.

Tanken är att de svenska toppspelarna ska särbehandlas, och matchas "försiktigt", där det för klubbledningarna innebär att spelarna kommer att spela två av tre matcher.

Hockeyförbundet är nöjd med uppgörelsen, och generalsekreterare Jörgen Lindgren kommenterar förhandlingarna så här:

– Det är aldrig bra med de rubrikerna som har figurerat i medierna och det är klart att det påverkar svensk ishockey. Men nu spelar det ingen roll eftersom det hela är löst.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela