Markström till Kanada - Czarnecki sågar Mårts

- 20/10/2009, 20:45 -

Brynästränaren vill behålla stjärnmålvakten i Sverige - trots uppehåll.

Kampen mellan elitserieklubbarna och juniorkronornas förbundskapten Per Mårts går vidare.

Nu är det Brynästränaren Niklas Czarneck som sågar Mårts laguttagning sedan denne tagit med Jacob Markström i truppen till lägret i Kanada - trots att det är uppehåll i Elitserien under lägret.

– Jag tycker att Markström borde få stanna hemma, med tanke på att han redan är given till JVM. Pär Mårts vet ju precis vad han får ut av honom, säger Brynäs tränare Czarnecki till GD.

"Inte ett dugg konstigt"

Men Mårts viker sig inte. Förbundskaptenen vill spela ihop sitt lag inför JVM mellan som spelas mellan 26 december och 5 januari.

– Vi träffas inte så många gånger per säsong, och när det är landslagsuppehåll är det klart att man plockar ut de bästa spelarna. När ska vi annars spela ihop laget? Det gäller att hitta riktlinjer och umgås så mycket som möjligt, säger Mårts och fortsätter:

– Så det är inte ett dugg konstigt att Markström följer med. Det var aldrig aktuellt att vi skulle lämna honom hemma. Brynäs har ingen match under tiden vi är iväg, och jag tycker de ska vara glada för att Markström är på den här nivån, säger han till GD.

"Hedrande att dra på sig landslagströjan"

Han får något överraskande stöd av spelaren i centrum, Markström, som inte håller med om att han är självklar etta.

– Det vill jag inte påstå. Det kommer många nya målvakter och Mårts har inte tagit ut någon JVM-trupp än. Han har bra koll på alla och det gäller att prestera så bra jag kan hela tiden, säger Markström.

– Självklart skulle jag vilja vara hemma och träna med Brynäs, men samtidigt är det alltid lika roligt att bli uttagen till landslagsspel. Det är hedrande och otroligt stort att dra på sig landslagströjan.

Skrivet av: