Måndag 25 Okt
Stockholm

Tre Kronor avslutade med seger

En sex matcher lång förlustsvit i Euro hockey tour bruten.(TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Första trepoängaren för säsongen - och en sex matcher lång förlustsvit i Euro hockey tour bruten.

Tre Kronors avslutning på Karjala cup blev positiv sedan arvfienden Finland besegrats med 2-0 i Hartwall arena i Helsingfors.

Tre Kronor säkrade segern efter mål i slutet av andra och början av tredje perioden. Backen Oscar Hedman gjorde 1-0 i numerärt överläge med 1.21 kvar att spela av andra och Mika Hannula sköt 2-0 efter 3.03 av den sista perioden.

En välkommen seger för landslaget och förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson som haft det tungt det senaste året. Efter att ha vunnit Euro hockey tour våren 2007 började Tre Kronor förra säsongen hyfsat med två segrar och en förlust i Karjala cup.

Sedan kom mörkret - och förlusterna.

Tre stycken och sista plats i Channel one cup, två nederlag och tredje plats i hemmaturneringen i Globen och sedan en ny jumboplats efter tre förluster i Ceska pojistovna cup.

Lägg därtill medaljmissen i VM för andra året i rad och bråken med hockeyligan i höst.

Och så en ny säsong med två inledande förluster i Karjala cup.

Segern mot Finland gav tredje plats till Tre Kronor och äntligen en seger - den andra på de tolv senaste matcherna i Euro hockey tour. Och den första segern för säsongen i ordinarie tid efter fem försök. Sverige slog Finland efter straffar tidigare i höstas i Helsingfors.

Däremot kvarstår problemen med målskyttet. Tre Kronor gjorde bara tre mål på tre matcher i Karjala cup och utan ytterligare en toppinsats av Frölundamålvakten Johan Holmqvist hade söndagskvällens match inte slutat med seger. "Honken", som också gjorde en kanonmatch mot Ryssland i torsdags, gjorde flera högklassiga räddningar och hade lite flyt när Södertäljes Hannes Hyvönen prickade undersidan av ribban i matchinledningen. Finländarna trodde de hade gjort mål, men jublet tystnade efter videogranskning.

Finland blev nu sist i sin egen turnering för andra året i rad. Ryssland vann Karjala cup och Tjeckien slutade tvåa.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela