Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tre Kronor avslutade med seger

- 09/11/2008, 20:02 -

En sex matcher lång förlustsvit i Euro hockey tour bruten.(TT)

Första trepoängaren för säsongen - och en sex matcher lång förlustsvit i Euro hockey tour bruten.

Tre Kronors avslutning på Karjala cup blev positiv sedan arvfienden Finland besegrats med 2-0 i Hartwall arena i Helsingfors.

Tre Kronor säkrade segern efter mål i slutet av andra och början av tredje perioden. Backen Oscar Hedman gjorde 1-0 i numerärt överläge med 1.21 kvar att spela av andra och Mika Hannula sköt 2-0 efter 3.03 av den sista perioden.

En välkommen seger för landslaget och förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson som haft det tungt det senaste året. Efter att ha vunnit Euro hockey tour våren 2007 började Tre Kronor förra säsongen hyfsat med två segrar och en förlust i Karjala cup.

Sedan kom mörkret - och förlusterna.

Tre stycken och sista plats i Channel one cup, två nederlag och tredje plats i hemmaturneringen i Globen och sedan en ny jumboplats efter tre förluster i Ceska pojistovna cup.

Lägg därtill medaljmissen i VM för andra året i rad och bråken med hockeyligan i höst.

Och så en ny säsong med två inledande förluster i Karjala cup.

Segern mot Finland gav tredje plats till Tre Kronor och äntligen en seger - den andra på de tolv senaste matcherna i Euro hockey tour. Och den första segern för säsongen i ordinarie tid efter fem försök. Sverige slog Finland efter straffar tidigare i höstas i Helsingfors.

Däremot kvarstår problemen med målskyttet. Tre Kronor gjorde bara tre mål på tre matcher i Karjala cup och utan ytterligare en toppinsats av Frölundamålvakten Johan Holmqvist hade söndagskvällens match inte slutat med seger. "Honken", som också gjorde en kanonmatch mot Ryssland i torsdags, gjorde flera högklassiga räddningar och hade lite flyt när Södertäljes Hannes Hyvönen prickade undersidan av ribban i matchinledningen. Finländarna trodde de hade gjort mål, men jublet tystnade efter videogranskning.

Finland blev nu sist i sin egen turnering för andra året i rad. Ryssland vann Karjala cup och Tjeckien slutade tvåa.

Skrivet av: