Mårts tror inte på backstjärnan i JVM

"Jag är inte jättehoppfull".


Victor Hedman är redan förlorad. Mycket tyder också på att Pär Mårts får klara sig utan Erik Karlsson i JVM. Sedan Ottawa Senators kallade upp 19-åringen från farmarlaget Binghampton förra veckan har han fått rikligt med istid i NHL.

- Det är Team 20-landslagets manager Richard Grönborg som sköter alla kontakter med Ottawa. Han pratade med deras assisterande general manager (Tim Murray) härom dagen och Erik har spelat väldigt bra sedan han blev uppkallad så de är inte säkra på om det finns någon anledning att släppa i väghonom, säger Pär Mårts till hockeysverige.se.

- De fortsätter att avvakta och har inte stängt några dörrar, men vet inte vilket ben de står på. Jag är inte jättehoppfull, men så länge de inte har sagt nej finns det naturligtvis en chans. Samtidigt börjar jag förstå att Simon (Bertilsson, backreserv) är ganska nära en plats.

Hoppet om Erik Karlssons JVM-medverkan tändes när han för en månad sedan skickades till AHL. Efter att ha gjort elva assist på tolv matcher med Binghampton Senators blev han uppkallad härom veckan.

- Får jag spela JVM blir jag jätteglad, får jag inte spela JVM är jag ändå glad. Då betyder det ju att jag är i NHL, sade Erik Karlsson till hockeysverige.se för tre veckor sedan.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!