1 av 3
- Foto: Bildbyrån
2 av 3
3 av 3

STOPPAS FRÅN SPEL

Dopingregler hindrar succérookien Bergfors från OS.


Bengt-Åke Gustafsson får inte möjlighet att ta ut Nicklas Bergfors till OS. Internationella ishockeyförbundet sätter stopp för det. Anledningen är det dopingreglemente som gäller för de OS-anmälda spelarna, skriver eurosport.se.

- NHL är en egen organisation och fungerar utanför Wadas föreskrifter men eftersom spelarna ska vara med i OS har man nu valt att underkasta sig Wadas regler från 15 oktober och framåt. Då kan vi inte tillåta att det läggs till en spelare i december månad, säger IIHF:s Szymon Szemberg sajten.

- Rent teoretiskt hade Bergfors kunnat ta otillåtna preparat under oktober och november månad och därefter presenteras som klar. Det här är en ren trovärdighetsgrej vad gäller dopning. Vi hade tappat all trovärdighet om vi hade tillåtit det här.

Nicklas Bergfors blev aldrig uttagen i den stora OS-trupp på 69 spelare som Bengt-Åke Gustafsson presenterade i somras. Förbundskaptenen ville emellertid lägga till den 22-årige högerforwarden efter dennes starka säsongsinledning med New Jersey Devils. Han fick också klartecken att göra det från den olympiska organisationskommittén i Vancouver.

Nicklas Bergfors hade en passningspoäng för New Jersey i nattens 4-2-seger över Carolina Hurricanes. Totalt har han svarat för 29 poäng (9+11) på 29 matcher och ligger tvåa i rookiespelarnas poängliga bakom John Tavares.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!