Samuelsson levererade årets sågning i natt.
1 av 2
Samuelsson levererade årets sågning i natt.
Bengt-Åke Gustafsson och hans assistens Mattias Norström fick en rejäl känga.
2 av 2
Bengt-Åke Gustafsson och hans assistens Mattias Norström fick en rejäl känga.

"They can go and fuck themselves"

En besviken Mikael Samuelsson stod för årets sågning när han bad Tre Kronors landslagsledning att dra åt helvete efter att ha lämnats utanför OS-truppen.


Besvikelsen var enorm när 33-årige formstarke Mikael Samuelsson lämnades utanför Tre Kronors OS-trupp.

Bengt-Åke Gustafsson, Mattias Norström och Tommy Albelin valde att offra Vancouver Canucks-stjärnan för att istället få plats med den skadedrabbade Fredrik Modin till OS när man presenterade truppen i Stockholm under söndagen. Ett beslut som väckte vreden inom Samuelsson som var en stor OS-hjälte i Turin 2006.

– I'll probably get in trouble for this, but they can go fuck themselves, sa han om tränartrion när kanadensiska tevekanalen TSN intervjuade honom efter Vancouver 5-1-seger mot Calgary Flames.

Översättningen till svenska blir knappast snällare.

– Jag kommer förmodligen att hamna i trubbel för det här, men dom kan dra åt helvete.

"Samme" har i sin debutsäsong för OS-stadens stolthet Canucks producerat tio mål och fjorton assists. Den tekniske forwarden förväntade sig en plats i OS-truppen - men "Bengan" valde att ta med bland andra rollspelaren Modin, ett beslut som förvånade de flesta. Men "Bengan" stod på sig och valde att avslutade framtida diskussioner med följande uttalande:

- Vi vill inte ha några diskussioner om vilka vi inte har tagit med, eller varför och hur vi tänker på ett visst sätt.

Samuelsson får nu satsa allt på NHL, då han knappast är tänkbar som reserv efter årets sågning. I natt stod han för ett assist i Vancouvers 5-1-seger.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!