Mästerligt, Sverige!

Sverige besegrade Ryssland med 4-1 och tog sin tredje seger på lika många matcher. Man har så här långt, efter kvällens omgång, snittat sju mål per match, vilket är ett riktigt imponerande facit.

10-1 mot Tjeckien och 7-3 mot Österrike följdes upp med att besegra ryssarna med 4-1. Sverige ångar på i Junior-VM och vann överraskande enkelt mot den ryska björnen.
- Vi visste att det skulle bli en bra och jämn match då ryssarna har ett väldigt bra lag på papperet. Men vi fick en bra start och jobbade sedan hårt därifrån, sa nattens stora matchvinnare, Jacob Markström, till SVT.

Ja, Sverige började klart bäst och ledde med 2-0 efter första perioden.

Det var förstakedjan med framför allt André Petersson och Pääjärvi-Svensson som visade vägen i den här matchen. Den sistnämnde skottfintade, tittade upp och hittade sin radarpartner vid bortre stolpen som bara behövde stöta in ledningspucken.

Det var även ställningen efter den första perioden.

I mittperioden så kom ryssarna ut med ett ruskigt tempo under skridskorna men en storspelade Markström höll kvar småkronorna i ledningen. När Pääjärvi-Svensson sedan helt på egen hand kunde kontra in 2-0 så hade Sverige helt plötsligt ett enormt psykologiskt övertag på de röda motståndet. Ett stenhårt och distinkt slagskott utökade ledningen.

Den ryska maskinen krigade sig dock in i matchen igen och tog vara på svenskarnas egna misstag. I Sveriges iver till att utöka ledningen ytterligare så kontrade man in 2-1. Detta efter att Sverige glömt bort det defensiva arbetet och helt gått bort sig i offensiv zon.

Ryska stormålvakten, Igor Bobkov, som var helt fantastiskt bra i matchen mot Finland senast där han räddade hela 46 skott, var mänsklig denna afton. Han fick återigen känna sig besegrad bara ett par minuter före andra pausvilan, då André Petersson, via ett rappt handledsskott, kunde pricka in sitt andra och de blågulas tredje mål för kvällen.

I sista perioden låg den svenska koncentrationen på det defensiva spelet och på så vis stängde man också matchen. Ryssland försöka komma in i det hela igen, men trots några vassa möjligheter, bland annat i spel fem-mot-fyra, så lyckades man inte få in fler puckar bakom den svenska, storspelande målvakten.

I stället så var det Sverige som fick sista ordet genom Daniel Brodin som vann pucken nere i ena sarghörnet bakom Bobkov, åkte in mellan tekningscirklarna och fann en lucka under plockhandsken på den ryska målvakten.

Sverige vinner med 4-1 och är nu på god väg mot en semifinalplats.