Här firar USA sitt JVM-guld.
8 av 8
Här firar USA sitt JVM-guld. - Foto: Scanpix

En magisk uppvisning

Det blev en minst sagt helt fantastisk final mellan Kanada och USA i Junior-VM. En match med många sekvenser, vackra mål och fartfylld hockey. USA vann till slut matchen med 6-5 efter förlängning, då backen, John Carlson, avgjorde efter drygt tre minuter in i densamma.

Den sista och avslutande matchen av Junior-VM blev bättre än vad någon överhuvudtaget hade vågat hoppas på. Det slutade med en Amerikansk seger efter förlängning med 6-5 och de som valde att följa denna magiska tillställning bjöds på något alldeles extra - i över 60 minuter.

Det var fart och fläkt matchen igenom.

Redan ifrån första nedsläpp var det full fart framåt och den kanadensiska publiken var helt extas och stämningen var på topp.

Den första perioden blev den målrikaste då det stod 2-2 efter 20 minuter.

Intensiteten i matchen var hög och det var två högt forecheckande lag som drabbades samman. Ett Kanada, som vunnit sex raka guld, ställdes mot USA som en längre tid har legat i skuggan av de högt svävande lönnlöven.

Men någon sjunde himmel blev det inte för kanadensarna.

Efter att mittperioden slutat 3-3 så väntade en riktig rysare under slutperioden.

USA gick ifrån och ledde med klara 5-3 med sju minuter kvar att spela.

Men då kom det stora raset.
 - Amerikanarna är inte tröttkörda, de är paralyserade! Skrek Wikegård i live-sändningen via SVT.

Först lirkade man upp jänkarnas försvar fram till 5-4 och med dryga minuten kvar så kunde lagets stora stjärna, Jordan Eberle, lobba in kvitteringen bakom en liggandes och alldeles övergiven USA-keeper.

Förlängning väntade inför de drygt 16,000 betalande i publiken.

Det skulle dock visa sig att majoriteten av den skaran skulle till att bli mycket besviken.

För det var nämligen USA som gick och vann hela turneringen. Detta efter att backen, John Carlson, avgjort och snärtat in mästerskapets sista puck. Carlson kom ihop med med två lagkamrater i en kontring, tre stycken mot en ensam rödklädd back.

Carlson höll i pucken över blå och in mot mål.

När han sedan såg att det inte fanns några passningsalternativ, så valde han att skjuta - och som han gjorde det. Jake Allen i kassen chansade genom att stå kvar mer mitt i målet för att vara beredd vid en eventuell sidledsförflyttning - vilket den amerikanske backen utnyttjade på bästa sätt.

Han sköt och pucken gick precis in mellan stolpen och målvaktens högra axel. Jublet visste inga gränser bland spelarna som nu hade spräckt kanadensarnas otroliga svit på sex raka JVM-guld.

USA vann, före Kanada och Sverige slutade tre i Junior-VM, 2009/2010.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.