Torsdag 13 Maj
Stockholm

Pär Mårts tar över Tre Kronor

Pär Mårts tar över Tre Kronor efter den pågående säsongen då Bengt-Åke Gustafssons kontrakt går ut.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Pärt Mårts har tagit småkronorna till stora framgångar de senaste VM-turneringarna, då det har blivit medalj i tre raka mästerskap. Två silver och ett brons. Något guld blev det aldrig, men nu kommer han att få nya utmaningar framför sig.

Mårts tar nämligen över det svenska a-landslaget.
 - Det är förstås både glädjande och hedrande att få jobba med ishockeyn på den högsta nivån som finns i landet. Det är en både fantastiskt spännande och ansvarsfylld uppgift att få verka för svensk ishockey, säger Mårts till svenska ishockeyförbundets hemsida.

Men Bengt-Åke Gustafsson har en del uppgifter kvar innan han överger sin tron.

Han kommer nämligen att fortsätta som svensk landslagscoach till den dag hans kontrakt tar slut - efter den pågående säsongen. Det betyder att han kommer att coacha Tre Kronor under OS i Vancouver och ända tills VM-turneringen i Tyskland i maj 2010 är över.
 - Det känns bra att det nu är klart, nu kan vi ha allt fokus inriktat på att vi ska få upprepa vår dubbel från 2006 med att erövra både OS-guld och VM-guld ett och samma år. Därefter ser jag framemot att komma tillbaka till att coacha ett klubblag, säger Gustafsson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela