- Foto: Scanpix

Pär Mårts tar över Tre Kronor

Pär Mårts tar över Tre Kronor efter den pågående säsongen då Bengt-Åke Gustafssons kontrakt går ut.


Pärt Mårts har tagit småkronorna till stora framgångar de senaste VM-turneringarna, då det har blivit medalj i tre raka mästerskap. Två silver och ett brons. Något guld blev det aldrig, men nu kommer han att få nya utmaningar framför sig.

Mårts tar nämligen över det svenska a-landslaget.
 - Det är förstås både glädjande och hedrande att få jobba med ishockeyn på den högsta nivån som finns i landet. Det är en både fantastiskt spännande och ansvarsfylld uppgift att få verka för svensk ishockey, säger Mårts till svenska ishockeyförbundets hemsida.

Men Bengt-Åke Gustafsson har en del uppgifter kvar innan han överger sin tron.

Han kommer nämligen att fortsätta som svensk landslagscoach till den dag hans kontrakt tar slut - efter den pågående säsongen. Det betyder att han kommer att coacha Tre Kronor under OS i Vancouver och ända tills VM-turneringen i Tyskland i maj 2010 är över.
 - Det känns bra att det nu är klart, nu kan vi ha allt fokus inriktat på att vi ska få upprepa vår dubbel från 2006 med att erövra både OS-guld och VM-guld ett och samma år. Därefter ser jag framemot att komma tillbaka till att coacha ett klubblag, säger Gustafsson.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryska fäktare nobbar OS-kval

1 timme sedan

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

1 timme sedan
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

3 timmar sedan
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

idag 14:42
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

idag 14:28
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

idag 13:52
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.