Söndag 9 Maj
Stockholm

KHL lockar Bengt-Åke Gustafsson

På torsdagen kom beskedet att Bengt-Åke Gustafsson är inne på sin sista säsong som förbundskapten för Tre Kronor.
På torsdagen kom beskedet att Bengt-Åke Gustafsson är inne på sin sista säsong som förbundskapten för Tre Kronor. Foto: Bildbyrån

- Det sker inga förhandlingar men jag har fått en massa intresseförfrågningar från KHL, säger Bengan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På torsdagen kom beskedet att Bengt-Åke Gustafsson är inne på sin sista säsong som förbundskapten för Tre Kronor. I juni ersätts han av Pär Mårts. Till nwt.se säger Gustafsson att han är nöjd med att allt har blivit klart.

- Jag klargjorde själv för förbundet att jag inte ville fortsätta, säger han till tidningen.

Nu ser han fram emot att återvända till klubbhockeyn.

- Det ska bli jäkligt kul och stimulerande. Jag har saknat det dagliga verksamheten i ett klubblag. I Tre Kronor är det tack och hej, vi ses om en månad efter varje turnering. Det känns ibland som att man inte får göra klart jobbet.

Intresse lär inte saknas för en tränare som har både OS- och VM-guld på meritlistan. Tidigare fanns det intresse från schweiziskt håll, men även i Ryssland finns det klubbar som vill ha svensken.

- Det sker inga förhandlingar men jag har fått en massa intresseförfrågningar från KHL, berättar han för nwt.se.

Oavsett vad som händer i framtiden känner Bengt-Åke Gustafsson sig till freds med hur tiden som förbundskapten har förlöpt.

- Det har varit väldigt kul. Mycket bättre jobb kan man inte ha, men jag saknade som sagt den dagliga verksamheten i ett klubblag.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela