Henrik Lundqvist håller tummarna för NHL-medverkan i Sochi om fyra år.
Henrik Lundqvist håller tummarna för NHL-medverkan i Sochi om fyra år. - Foto: Bildbyrån

Henke: "Det är skrattretande"

Vill spela OS i Ryssland 2014.


Allt fler NHL-spelare går nu ut offentligt och ger sitt stöd till en NHL-medverkan i Sochi-OS 2014. Senast i raden är Henrik Lundqvist.

- Min åsikt är att jag tycker att det är en fantastisk scen för ishockeyn, så jag tycker definitivt att vi borde vara med där. Jag förstår verkligen inte hur man kan se det som någonting negativt, man ser ju hur mycket positiv exponering sporten får, säger Henrik Lundqvist till nydailynews.com och slår bort motståndarnas argument.

- Det är skrattretande att tro att det skulle vara bättre för oss att inte vara där.

NHL-bossen Gary Bettman har sagt att det skadar NHL-klubbarnas ekonomi att göra ett OS-uppehåll mitt under säsongen. Han vill därför använda det argumentet nästa gång NHL-spelarnas kollektivavtal ska omförhandlas. Får han sin vilja igenom kan det bli spelarna själva som får betala kalaset om de vill delta i OS.

- Jag hoppas verkligen att de förstår hur viktigt det är att vara där och visa upp sporten. Det finns ingen bättre plats att göra det på än OS. Även om vi inte vann var det en fantastisk erfarenhet, säger Henrik Lundqvist.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!