Pääjärvi och Omark straffade Schweiz

Två Edmonton Oilers-draftade spelare klev fram i Tre Kronors träningslandskamp mot Schweiz i kväll. Magnus Pääjärvi Svensson och Linus Omark fixade straffseger med 5-4 efter varsin snygg exekution.

Det är ganska precis ett år sedan som Linus Omark charmade hela hockeyvärlden med sin youtube-klassiker till straff i en träningslandskamp mot Schweiz inför VM. Den gången gick den tidigare Luleåforwarden på känsla när han retfullt lobbade pucken över den schweiziske målvakten.

På onsdagskvällen satsade han på kraft.

Med ett stenhårt slagskott i krysset bakom en överraskad Daniel Manzato i det schweiziska målet sköt det nyblivna NHL-proffset Tre Kronor till en straffseger, 5-4, mot Schweiz.

Debutanten Magnus Pääjärvi Svensson var inte mycket sämre han. Vid Tre Kronors första straff åkte Timråforwarden iskallt in och överlistade Manzato med en klassisk "Foppa-straff" á la OS-94. Schweizaren svalde finten med hull och hår.

Slarvigt defensivt spel

Bortsett från de snygga straffmålen var landskampen en tvetydig historia som bjöd på många defensiva misstag och mängder med schweiziska frilägen. Tre Kronor hade 2-0 efter första perioden sedan Jonathan Granström och Niklas Persson gjort mål.

I den andra perioden fick Schweiz utdelning på sin vassa spelvändningar och vände till 2-3 efter mål av Roman Wick, Thibaut Monnet och Benny Plüss.

Sverige skärpte till sig något i den tredje perioden. Mattias Weinhandl kvitterade snyggt framspelad av Linus Omark innan Paolo Duca återgav Schweiz ledningen. Sent omsider sköt David Rundblad, också han debutant, 4-4 med ett skott som eventuellt styrdes i mål av Michael Nylander.

Trots att det var en träningsmatch drabbades Sverige av skador. Både Niklas Persson och Tobias Viklund fick lämna matchen efter att ha fått klubbor i ansiktet. Dessutom kom inte Fredrik Pettersson till spel efter att ha åkt på en smäll under en träning.