- Foto: Bildbyrån

Småkronorna tvålade dit Kanada

Det svenska U18-landslaget fortsätter att imponera i Vitryssland. På söndagen avslutade det svenska laget, som redan var direktkvalificerat för semifinal för semifinal, gruppspelet med en 5-4-seger över Kanada.


VITRYSSLAND. Sverige ryckte till sig en 4-0-ledning i den andra perioden och såg ut att vara på väg mot en riktig utklassning av den forne NHL-stjärnan Guy Carbonneaus mannar. I den tredje perioden vaknade emellertid det underpresterande kanadensiska laget till liv.

Två snabba reduceringar skapade nerv i matchen. Då klev Skellefteåtalangen Mattias Granlund fram. Vänsterforwarden sköt sitt andra mål för matchen efter 6.15. Det betydde 5-2, ett mål som visade sig bli matchvinnande.

Kanada, som bara fick i väg åtta skott mot mål på de två första perioderna, avslutade starkt och svarade för ytterligare två reduceringar innan slutsignalen gick.

I det svenska laget, som vilade poängkungen Johan Larsson och backkuggen Adam Larsson mot Kanada, klev Leksand supertalangen Victor Rask fram och gjorde tre poäng (1+2). John Westin och Ludvig Rensfeldt gjorde också mål för Sverige.

Småkronorna, som har fyra raka segrar i U18-VM, möter antingen Ryssland eller Schweiz i semifinal på tisdagskvällen. För Kanada väntar spel om nedflyttning mot Lettland och Slovakien efter en fiaskoartad turnering.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

1 timme sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

2 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.