1 av 12
- Foto: Bildbyrån
2 av 12
- Foto: Bildbyrån
3 av 12
- Foto: Bildbyrån
4 av 12
- Foto: Bildbyrån
5 av 12
- Foto: Bildbyrån
6 av 12
- Foto: Bildbyrån
7 av 12
- Foto: Bildbyrån
8 av 12
- Foto: Bildbyrån
9 av 12
- Foto: Bildbyrån
10 av 12
- Foto: Bildbyrån
11 av 12
- Foto: Bildbyrån
12 av 12
- Foto: Bildbyrån

Sveriges genrep - en skrattmatch

En tuff prövning inför VM-avresan? Glöm det! Ett givmilt och trögt Danmark erbjöd inte Tre Kronor något motstånd i Ängelholm. 10-3 slutade genrepet i svensk favör. - Viktigt att killarna få vara kreativa och göra många mål, tycker Bengt-Åke Gustafsson.


ÄNGELHOLM. I LG Hockey Games hade Tre Kronor väldiga problem att trä in pucken i nätmaskorna. Då ställdes man inför ett mycket mer beprövat motstånd än i onsdagens VM-genrep mot Danmark.

Det har under ett par års tid pratats om det danska hockeyundret, men av det syntes ingenting. Danskarna uppträdde håglöst och gjorde pojklagsmisstag som gjorde att det svenska laget kunde stänga matchen redan i första perioden.

Det rann på så mycket att det slutligen blev tvåsiffrigt när Fredrik Pettersson stötte in en Calle Gunnarsson-passning i spel fyra mot fem sent i den tredje perioden.

- Det rinner ifrån och vi slappnar väl av en del och ger dem ett par mål. Men det är väl en okej match, säger tvåmålsskytten Johan Harju till SVT.

Tre Kronor hann gå fram till 8-0 innan Danmark tilläts göra sitt första mål. Det blev två till sent i matchen efter att bland annat Södertäljeforwarden Julian Jakobsen slagit in en puck bakom Jonas Gustavsson.

- Viktigt att killarna får vara kreativa och göra många mål. Det är alltid bra att få med sig en positiv känsla, svarar Bengt-Åke Gustafsson på frågan vad han tar med sig för positivt från matchen.

Rivaler bildade backpar

Jämfört med LG Hockey Games var det en skillnad i den svenska truppen. Ottawabacken Erik Karlsson hade anslutit och ersatte Johan Fransson i det svenska laget. 19-åringen gjorde sin första match på stor is på ett drygt år och visade prov på en hel del pondus även om han inte var vän med pucken i alla situationer.

- Det kändes rätt bra även om det tog lite tid att vänja sig, men det gick smidigare än jag hade trott, säger Karlsson apropå omställningen till stor rink.

Karlsson bildade backpar med Calle Gunnarsson och noterade det ironiska i att en Ottawaspelare och en Torontospelare bildade backpar.

- Det fungerade bra. Vi har ju råkat på varandra under serien där vi spelar i rivaliserande lag, men han är en jättebra spelare.

Några funderingar på att avstå VM-spel hade aldrig ynglingen. All hockey är bra hockey, resonerar han.

- Jag vill spela hockey hela tiden, det ska bli jättekul att spela VM.

Sverige inleder sitt VM-äventyr på söndag när Norge står för motståndet i Mannheim.

- Vi åker dit för att slåss om guldet, inget snack om den saken. Vi åker dit för att vinna, säger Johan Harju.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

2 timmar sedan

Stark högt upp i Texas

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?