Weinhandl räddade Sverige med sina tre mål.
Weinhandl räddade Sverige med sina tre mål. - Foto: BILDBYRÅN

Weinhandl räddade Sverige

Efter en stabil förstaperiod tappade Sverige spelet och släppte in Norge i matchen i den andra perioden. Tre Kronor spelade dock upp sig i den sista perioden och vann tack vare tre mål från Mattias Weinhandl.– Jävligt kul att Weinis gör lite mål, säger Bengt-Åke Gustafsson efter matchen.


MANNHEIM. Sverige fick en bra start på hockey-VM i Tyskland. Efter 6.43 tryckte Mattias Weinhandl in sin egen retur och ytterligare sex minuter senare sköt Erik Karlsson in 2-0 till Tre Kronor. Efter 2-0 i första perioden var Bengt-Åke Gustafsson nöjd med prestationen.

– Jag är väldigt nöjd med 2–0. Anfallsspelet var stundtals väldigt bra, sade förbundskaptenen i TV6.

I andra perioden rivstartade Norge. Redan efter 20 sekunder spräckte man Jonas Gustavssons nolla. Patrick Thoresen sköt ett skott som ”Monstret” kanske borde räddat. Sverige fortsatte att spela krampigt i den andra perioden, men något mer mål blev det inte.

– Vi är alldeles för passiva, säger Bengt-Åke Gustafsson i den andra periodpausen.

Modostjärnan Mats Zuccarello-Aasen fick ett jätteläge direkt i inledningen av den tredje perioden – men Gustavsson gjorde en monsterräddning. Norge kvitterade dock genom Henrik Solberg.

Sedan lade Sverige i en högre växel och körde ifrån. Weinhandl styrde in Magnus Päjäärvi-Svenssons skott. Päjäärvi satte själv sedan 4-2 innan Weinhandl fastställde slutresultatet 5-2.

– Härligt att börja med en seger. Vi har många debutanter i dag, lite nervöst och så. Jag är säker på att vi kommer att bli bättre och bättre ju längre turneringen går, säger lagkaptenen Magnus Johansson.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jagr, 52, historisk och målskytt

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

1 timme sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

1 timme sedan
Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.

Sverige mot Ungern igen i EM

2 timmar sedan
Ungern igen – och Debrecen igen. Det blev utfallet när damernas EM-slutspel i handboll lottades. "Det är två tydliga favoriter i gruppen och det blir en nyckelmatch mot Ungern", säger förbundskapten Tomas Axnér i ett pressmeddelande.

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

3 timmar sedan
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.