Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Weinhandl: "Nu vill jag bara åka hem"

- 13/05/2010, 15:16

Bildbyrån

En hjärnskakning innebär att VM är över för Mattias Weinhandl, som nu får resa hem.- Nu vill jag bara åka ifrån VM och inte sprida negativ stämning, säger forwarden.

MANNHEIM. På torsdagen togs beslutet att Mattias Weinhandl tvingas stå över resten av matcherna på grund av den huvudvärk som stört honom rejält de två senaste dagarna.

Men det började inte i VM. Det var i en seriematch i KHL som forwardsstjärnan drog på sig en hjärnskakning, men trots det valde han att fullfölja samtliga matcher i slutspelet.

Ett beslut som nu ställer till det rejält. För även om Weinhandl vilade i två veckor fick han återigen känningar efter en tackling mot Ryssland i LG Hockey Games.

- Sedan fick jag en klubba på käken mot Frankrike i VM. Trodde det inte var så farligt, men huvudvärken kom tillbaka direkt. Jag är väl känslig nu, säger Weinhandl till Sportbladet.

De två senaste dagarna har varit ytterst tunga för Weinhandl, som tvingats inse att VM är över för hans del.

- Det har varit segt i skallen och jag har varit deppad. När vi kom fram till det här beslutet att avbryta VM var det tråkigt och det är ju nu som det roliga ska börja, förklarar han.

I dag lämnar han Tre Kronor och Mannheim för hemfärd mot Sverige. Weinhandl vill lämna så snabbt som möjligt.

- Nu vill jag bara åka ifrån VM och inte sprida negativ stämning, säger skyttekungen.