Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Anledningen bakom bojkotten: Bengt-Åke Gustafsson

- 13/05/2010, 15:33 -

Bildbyrån

Mikael Samuelsson blev siste man att nobba Bengt-Åke Gustafsson och ska man tro experten Ola Wenström är bojkotten härmed bekräftad. "Alla NHL-spelare från OS-laget har lämnat återbud", skriver Wenström i sin blogg på Nyheter24.

MANNHEIM. Sverige tar ett steg framåt för varje match i VM, men man gör det utan NHL-svenskarna. Superstjärnorna på andra sidan Atlanten har enligt Nyheter24:s bloggare Ola Wenström bestämt sig: Det blir inget mer spel så länge Bengt-Åke Gustafsson är förbundskapten.

Efter fiaskot i OS samlades flertalet spelarprofiler för att diskutera vad som gick fel. Alla var rörande överens om att Gustafssons coachning, eller snarare hans förmåga att inte coacha laget, och förberedelserna inför turneringen var under all kritik.

"Det var färdigspelat under den förbundskaptenen", skriver Wenström på sin blogg om stjärnornas beslut.

Och när så VM i Tyskland närmade sig kom det ena återbudet efter det andra. Stjärnorna planerade inte att komma till VM och passande nog var det OS-petade Mikael Samuelsson som fick avsluta arbetet.

Enligt Wenström var heller inte Gustafsson bland de prioriterade att få veta beslutet först. Samuelsson var nämligen i telefon med en av Wenströms kollegor och berättade följande:

- Jag är sliten, omotiverad och kommer inte till VM.

"Bojkotten är härmed bekräftad. Alla NHL-spelare från OS-laget, dåvarande andremålvakten Jonas Gustavsson undantagen, har lämnat återbud av mer eller mindre godtagbara skäl", sammanfattar Wenström händelserna från de senaste veckorna.