Onsdag 10 Aug
Stockholm

Röster inför Sverige-Danmark

1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6

Sverige mot Danmark i en VM-kvartsfinal i ishockey. Det var det inte många som trodde för två veckor sedan. Men många varnar för skrällaget. - De har kompletterat med några riktigt bra spelare från NHL, säger Johan Harju.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Seger mot Finland. Seger mot USA. Seger mot Slovakien. Det danska VM-laget har överraskat alla. På torsdag spelar landet kvartsfinal mot Sverige.

Det var det få som trodde efter VM-genrepet mellan lagen i Ängelholm för två veckor sedan. Då var Sverige totalt överlägset och vann med 10–3.

– Ja, det är klart man blir förvånad. På det sättet vi spelar ut dem i Ängelholm så trodde man ju inte att de skulle vara topp fyra på den här sidan inte, säger Bengt-Åke Gustafsson.

– De har ju överraskat rejält. De mörkade formen bra i Ängelholm där men de har ett bra lag, absolut. Så vi kan inte gå ut med en skridsko och tro att det ska bli som i Ängelholm, säger målvakten Jacob Markström.

"Slagit minst lika bra lag"

Tre Kronor-spelarna tycker överhuvudtaget inte att man ska dra några större paralleller till den matchen.

– VM och inte VM är stor skillnad, det kan jag säga, säger Magnus Pääjärvi-Svensson.

– De har spelat riktigt bra i turneringen så det kommer bli tufft, det kommer inte bli någon match som den vi hade innan VM. Det gäller att vara förberedd och jag tycker också att vi har blivit bättre ju längre turneringen gått, så det känns jävligt bra, säger Johan Harju.

I stället varnar de för ett starkt, svårt motstånd.

– De har ju duktiga spelare, många som spelar i Sverige. Och så har de kompletterat med några riktigt bra spelare från NHL, Regin och Nielsen. Så de har ett bra lag som de har fått ordning på, säger Harju.

– De har slagit minst lika bra lag som oss innan. Vi måste gå in med en hundraprocentig inställning så det kommer vi göra. Det finns inget annat. De har ju två riktigt bra femmor med Regin och Nielsen i spetsen. Så de är inte ofarliga, det är de inte, säger Tony Mårtensson.

"Det är jättejobbigt"

Att Sverige är laget med press på sig inför matchen, det är ett faktum. Danmark har redan gjort succé, men för Sverige vore sorti i kvartsfinalen ett misslyckande.

– Det är klart att vi är favoriter. Vi har spelat till oss ett jäkla bra läge inför fortsättningen och det gäller att ta vara på det. Men det kommer absolut inte bli någon enkel match. Spelar vi så här som vi har gjort, då jäklarns, säger Tony Mårtensson.

– Men åker vi ut i kvarten, då är det ju ett fiasko. Det är upp till bevis nu. Det är en sak att åka runt i gruppspelet och vinna matcher, det är nu det gäller.

Bengt-Åke Gustafsson är inte bara förvånad över Danmarks framfart. Han är dessutom bekymrad över det stora favoritskap som Sverige nu tillskrivs inför kvartsfinalen.

–Ja, det är jättejobbigt. Det är viktigt för oss att vi kan lägga det bakom oss och inte leva i det som varit.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.