1 av 4
2 av 4
Tre Kronor-spelarna fixade semifinalplats.
3 av 4
Tre Kronor-spelarna fixade semifinalplats.
4 av 4

Tre Kronor vidare till semi - slog lillebror

Danmark gjorde sitt yttersta. Det räckte inte. Tre Kronor var numret större och tog sig tämligen enkelt till semifinal efter seger med 4-2.


ANNHEIM. Danmark har varit VM:s stora charmtroll tack vare sina fina skalpar mot Finland, USA och Slovakien. Nu är det emellertid slutcharmat. Tre Kronor gjorde vad som behövdes för att få ett slut på den danska dansen.

Det lossnade för Nilson

Torsdagens 4-2-seger i Mannheim var inte nödvändigtvis vacker, men ändå helt säker. Något som däremot var vackert var Magnus Johanssons fina diagonalpass som gav Marcus Nilson öppet mål fram till 1-0 i powerplay med fem minuter kvar av den första perioden. Nilsons första mål i turneringen.

– Kul att göra mål men jag vet inte om jag tänkt så mycket på det faktiskt, det är mer benen jag väntar på. Sen om det var så viktigt vet jag inte. Alltså, så länge vi vinner så... Men självklart vill man göra mål, säger Nilson efter matchen.

I den andra perioden kom segerrycket när Jonas Andersson och Rickard Wallin prickade in två snabba mål. Jesper Damgaard dundrade in en reducering kort efter att Wallin hade gjort 3-0 i numerärt underläge.

...och för Omark

Linus Omark återställde ordningen genom att göra 4-1 på ett smörpass från Niklas  Persson i den tredje perioden.

– De kliver på ganska hårt och Linus ligger kvar där på bortre stolpen. Ibland så går dom fram och det var ett bra avslut också, säger ”Pajen” om sin kalaspassning.

Modos Morten Madsen gjorde Danmarks andra reducering med 2.25 kvar att spela, men dejligare än så blev det aldrig.

Sverige höll undan och är klart för en ny VM-semifinal - för tionde säsongen i rad.

– Det här var en måstematch att vinna och jag tycker att det är jättestarkt att vi klarar av det, säger Jonas Andersson.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!