Rankel faller i matchen mot Schweiz.
Rankel faller i matchen mot Schweiz. - Foto: SCANPIX/AP

Rankel: ”Vi ska kämpa tills vi dör”

En sak är säker: Sverige lär få slita om det ska bli något VM-brons. För hemmanationen Tyskland skakade av sig semifinalförlusten mot Ryssland snabbt. – Vi ska kämpa tills vi dör, säger anfallaren André Rankel till Hockeysverige.se.


KÖLN. Visst är det ironiskt? Egentligen skulle Tyskland spela B-VM i år. Men i rollen som värdland var man direktkvalificerad till årets A-turnering. Och i eftermiddag spelar man mot Sverige om bronset.
– Det stämmer, men vi tänker inte på det nu. Vi tänker på nu och i morgon (läs: i dag). Vi har en bra chans att ta bronset, säger tyske anfallaren André Rankel.

Vad skulle ett brons innebära för Tyskland?
– Det skulle betyda mycket. Tanken att ta en medalj med Tyskland, det är en stor sak. Vi satsar på det, vi ska spela vårt spel, göra vårt bästa och kämpa tills vi dör.

Hur ser du på era chanser att slå Sverige?
– Varje match är en ny match. Varför inte, vi har en bra chans.
– Vi har en möjlighet att ta bronset. Det är bara en match och vi är ganska exhalterade inför den. Så som laget spelar nu, hur stämningen är i omklädningsrummet. Som jag sade, vi ska kämpa tills vi dör.

Men det kunde lika gärna ha varit en match om guldet. Tyskland stod upp sensationellt bra i semifinalen mot Ryssland och först med knappt två minuter kvar av matchen kunde Pavel Datsiuk avgöra till ryssarnas fördel.

– Det var nära, det var en jämn match. I den första perioden var vi det bättre laget och borde ha gjort något mål till. Vi gjorde en bra match. Vi gav vårt bästa och alla jobbade för varandra.
– Vi är frustrerade nu, men vi kan vara stolta över hur vi spelade.

Hockeysverige.se

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!