"Foppa" i Tre Kronor - om han vill

Peter Forsberg har blivit Tre Kronors motsvarighet till "Henke" Larsson.


Peter "Foppa" Forsberg har samma status i Tre Kronor som Henrik "Henke" Larsson har i fotbollslandslaget. Han får välja om han vill vara med eller inte. I dag meddelade Tre Kronors förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson att han lämnat en plats öppen för "Foppa" när truppen till Euro hockey tour-turneringen i Globen den 5-8 februari togs ut. "Foppa" har tills fredag att ta ett beslut om han vill vara med eller inte.

– Jag har haft kontakt med Peter i dag (måndag) och jag frågade om han ville vara med. Han kunde inte ge ett besked nu, men vi har kommit överens om att hålla en plats öppen till på fredag. Då ska han lämna ett besked, sa Bengt-Åke Gustafsson tidigare i dag.

Tre Kronors rutinerade trupp:

Truppen, målvakter: Johan Holmqvist, Frölunda, Jonas Gustavsson, Färjestad.

Backar: Lars Jonsson, Brynäs, Mattias Timander, Modo, Johan Åkerman, Lokomotiv Jaroslavl, Magnus Johansson, Atlant Mytisji, Marcus Ragnarsson, Djurgården, Dick Tärnström, AIK, Kenny Jönsson, Rögle, Victor Hedman, Modo.

Forwards: Tony Mårtensson, Ak Bars Kazan, Christian Berglund, Rapperswil, Rickard Wallin, Färjestad, Johan Andersson, Timrå, Mathias Tjärnqvist, Rögle, Martin Thörnberg, HV71, Niklas Nordgren, Rapperswil, Mikael Håkanson, Linköping, Marcus Nilson, Lokomotiv Jaroslavl, Daniel Widing, Brynäs, Johan Davidsson, HV71, Mattias Weinhandl, Dynamo Moskva.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Hurtig missar säsongen av "personliga skäl"

Lina Hurtig blir borta resten av säsongen.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

3 timmar sedan
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

3 timmar sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

3 timmar sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.