1 av 2
- Foto: Nyheter24
2 av 2
- Foto: BILDBYRÅN

”Garpenlöv kommer bli ett guldägg för Mårts”

Nyheter24:s hockeyexpert tror att framgångsreceptet för Tre Kronor kan vara Johan Garpenlöv.


Johan Garpenlöv:

Garpenlöv inledde sin karriär i Nacka och flyttade sedan vidare till Djurgården. Efter fyra år i Stockholmsklubben valde han att ta steget över till NHL och Detroit Red Wings.

Efter två år i svenskklubben blev det sedan spel i San Jose Sharks, Florida Panthers, Atlanta Trashers innan karriären avslutades i Djurgården år 2001.

Är numera team manager i landslaget.

STOCKHOLM. När det blev klart att Pär Mårts tar över landslaget så valde Mats Näslund att lämna sin plats som team manager och ersattes av Johan Garpenlöv. Det tror Nyheter24:s hockeyexpert Niklas Wikegård kommer vara avgörande för relationen mellan förbundet och NHL-spelarna.

– Jag tror inte Pär Mårts vet hur bra han har fått det med Johan Garpenlöv, som är extremt klarsynt, har en bra närvaro och en bra dialog, säger han i sitt senaste blogginlägg.

Under VM i Tyskland tidigare i år var det ingen av de stora stjärnorna som ville vara med. För att man inte var nöjd med dåvarande förbundskaptenen Bengt-Åke Gustasson. Det är något den förre HV-tränaren vill ändra på.

– Jag tror inte han (Garpenlöv) kan vara den pusselbit som kan få det att fungera för Tre Kronor och spelarna. Relationen att åka över två-tre gånger, som han pratade om i inslaget, är viktigt men det är den veckovisa Skype-, mejl- och sms-kontakten är ännu viktigare, säger han.

SVT- och Viasatexperten tror att den förre Djurgårdsspelaren kommer bli jätteviktig för landslaget.

– Garpenlöv kan bli en mycket viktigare pjäs vad Mårts eller folk tror. Jag tror att hanblir minst lika viktigt som Mårts.

Flera av Wikegårds klassiska kommentarer.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!