Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

”Garpenlöv kommer bli ett guldägg för Mårts”

- 11/10/2010, 13:00 -
1 av 2

Nyheter24

2 av 2

BILDBYRÅN

Nyheter24:s hockeyexpert tror att framgångsreceptet för Tre Kronor kan vara Johan Garpenlöv.

STOCKHOLM. När det blev klart att Pär Mårts tar över landslaget så valde Mats Näslund att lämna sin plats som team manager och ersattes av Johan Garpenlöv. Det tror Nyheter24:s hockeyexpert Niklas Wikegård kommer vara avgörande för relationen mellan förbundet och NHL-spelarna.

– Jag tror inte Pär Mårts vet hur bra han har fått det med Johan Garpenlöv, som är extremt klarsynt, har en bra närvaro och en bra dialog, säger han i sitt senaste blogginlägg.

Under VM i Tyskland tidigare i år var det ingen av de stora stjärnorna som ville vara med. För att man inte var nöjd med dåvarande förbundskaptenen Bengt-Åke Gustasson. Det är något den förre HV-tränaren vill ändra på.

– Jag tror inte han (Garpenlöv) kan vara den pusselbit som kan få det att fungera för Tre Kronor och spelarna. Relationen att åka över två-tre gånger, som han pratade om i inslaget, är viktigt men det är den veckovisa Skype-, mejl- och sms-kontakten är ännu viktigare, säger han.

SVT- och Viasatexperten tror att den förre Djurgårdsspelaren kommer bli jätteviktig för landslaget.

– Garpenlöv kan bli en mycket viktigare pjäs vad Mårts eller folk tror. Jag tror att hanblir minst lika viktigt som Mårts.

Flera av Wikegårds klassiska kommentarer.