Här får Mårts en drömstart

Tre Kronor vände och vann mot världsmästarna Tjeckien.

Matchfakta:

Mål: 1-0 (10:55 första perioden) Petr Hubacek, 1-1 (14:00) Mattias Sjögren, 2-1 (18.25) Jakub Klepis, 3-1 (0:42 tredje perioden) Roman Cervenka, 3-2 (7:16) Robert Nilsson, 3-3 (14:35) Mattias Eklhom, 3-4 (14:57) Niklas Nordgren.

Skotten: 17-34 (7-10, 4-11, 6-13).

Domare: Konstantin Olenin, Ryssland.

TJECKIEN. Sverige, med sex debutanter, fick ingen bra start på matchen. Tjeckien kontrade in 1-0 i den första perioden genom Petr Hubacek. Tre kronor kvitterade dock snabbt genom Mattias Sjögren som fick Martin Thörnbergs skott på sig. När det återstod mindre än två minuter av perioden tog tjeckerna återigen ledningen.

Efter en mållös mittenperiod rivstartade den sista. Jakub Klepis behövde bara 31 sekunder för att prickskjuta in 3-1. Robert Nilsson reducerade efter sju minuter. I numerärt överläge sköt Mattias Ekholm, en av de sex debuterna, in kvitteringen.

– Han har ett fantastiskt fint skott, säger SVT:s expert Mikael Renberg.

Svenskarna fortsatte att pressa på och 22 sekunder senare hade Pär Märts gäng vänt. Joakim Lindström hittade fram med en delikat passning till Niklas Nordgren som gjorde 4-3.

– Vilken prestation av Sverige att ta sig tillbaka in i den här matchen. Jag tror inte att Tjeckien räknade med någon vidare tuff match när de läste Sveriges laguppställning i dag, säger Renberg.

Förbundskaptenen var givetvis nöjd efter segern:

– Det är klart att det känns skönt. Vi spelar bra och även när vi låg under kändes det som vi inte skulle ha gjort det. Vi vann skotten och hade initiativet som jag pratat om, säger Mårts.