Mårts gör succé med Tre Kronor

Svergie vann den första matchen av årets Karjala Cup, nu lyckades "nya" Tre Kronor slå supermakten Ryssland.

91. Andreas Jämtin

FINLAND. Tre Kronor följde upp den bragdartade matchen mot Tjeckien med att besegra stormakten Ryssland.

Karjala Cup har verkligen gått nye förbundskaptenen Per Mårts väg.

Marcus Nilson gav Sverige ledningen redan i den andra minuten av första perioden. Ett vackert power play-mål som fick Nyheter24:s hockeyexpert Niklas Wikegård att konstatera det uppenbara.

– Riktigt, riktigt bra. Ett klassmål, säger han till SVT.

Matchen överlag blev en tuff kamp för Tre Kronor. Ryssland kunde två gånger om kvittera innan Björn Melin kunde fastställa slutresultatet till 3-2.

/
/
/

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.