"Peter Forsberg kommer att spela VM"

Trots DM-finalen med Modo: nu räknar förbundskaptenen med Foppa i VM.


Peter "Foppa" Forsbergs comeback i Modos matchtröja i går visade att superstjärnan har väldigt långt till gammal god form.

Hans Modo förlorade DM-finalen mot KB 65 inför fullsatta läktare i Bjästa ishall. Forsberg var besviken över sin egen insats – inte ett enda poäng i matchprotokollet trots att Modo gjorde sju mål.

–Det här var inte alls så här jag ville känna mig efter comebackmatchen. Det kändes inte lika bra i foten som jag hoppats på och jag hade ingen känsla alls i spelet - timingen i spel och passningar var riktigt usel, sa den 35-årige hockeylegenden till TT efter matchen.

Enligt den dagliga ryska tidningen Sport-Express säger Sveriges förbundskpaten Bengt-Åke Gustafsson trots detta att han siktar på att ta ut Foppa till VM. Något av ett svar på Tjeckien som planerar att spela med sin åldrande superstjärna Jaromir Jagr.

– Jagr blir garanterat en av de största stjärnorna i VM men vi har också förberett ett tungt namn. Vi räknar med att Peter Forsberg kommer att spela. Det är långt kvar till VM och Peter kommer säkert att vara i form tills dess, säger förbundskaptenen till Sport-Express rapporterar Eurosport.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!