Daniel Brodin stod för en riktigt fin insats mot finnarna.
1 av 3
Daniel Brodin stod för en riktigt fin insats mot finnarna. - Foto: Misha Japaridze/AP/SCANPIX
Finland besegrades med 6-1.
2 av 3
Finland besegrades med 6-1. - Foto: Misha Japaridze/AP/SCANPIX
Sverige kan vinna Channel One Cup om Ryssland förlorar mot Finland.
3 av 3
Sverige kan vinna Channel One Cup om Ryssland förlorar mot Finland. - Foto: Misha Japaridze/AP/SCANPIX

Tre kronor lekte med ärkerivalerna

Tre Kronor visade var skåpet ska stå när Finland stod för motståndet under lördagseftermiddagen, men det blev i sannerligen inte mycket till motstånd.


Matchfakta:

Sverige: D. Brodin, S. Erixon, J. Lindström, M. Sjögren, N. Danielsson, M. Johansson.

Finland: J. Pesonen.

Matchens Spelare:

Daniel Brodin.

MOSKVA. Tre Kronor kunde tämligen enkelt besegra ärkerivalerna från öst. Sverige vann matchen i Channel One Cup med 6-1 efter en riktigt bra insats från bland annat Daniel Larsson och Daniel Brodin.

Matchens mest talande ögonblick uppstod när Sverige, två gånger om kunde få till en snabb spelvändning i numerärt underläge och lyckades båda gångerna stänka in pucken i den finländska kassen.

– Sverige börjar allt mer och mer se sammansvetsat ut, säger Niklas Wikegård till SVT. 6-1 mot Finland är bara att tacka och ta emot även om det alltid finns saker som kan bli bättre,

Under söndagseftermiddagen spelar Tre Kronor mot Tjeckien, och skulle Ryssland mot all förmodan förlora mot ett rejält uddlöst Finland, kan Sverige fortfarande ta hem hela Channel One Cup.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missade chans: "Känns tomt"

Rödin: "En jäkla revansch"

Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

1 timme sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

1 timme sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

3 timmar sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.