TV4 köper rättigheterna till Hockey-VM

- 14/02/2011, 11:56 -
Ryssnar när de vann guldet i Schweiz.
1 av 3

Ryssnar när de vann guldet i Schweiz.

Peter Schneider/AP/SCANPIX

2 av 3

Salvatore Di Nolfi/AP/SCANPIX

TV4 köper rättigheterna till hockey-VM.
3 av 3

TV4 köper rättigheterna till hockey-VM.

PATRICK B. KRAEMER/AP/SCANPIX

Av allt man kan investera miljonbelopp i väljer TV4 nu att lägga sina surt förvärvade pengar på en turnering som årligen bevisar hur hockeyn förstörs av jippon och en kommersialisering som snarare förstör än förhärligar.

STOCKHOLM. I söndags rapporterade Nyheter24 om det stora jippot som blev ett fiasko av episka proportioner, LG Hockey Games avslutades äntligen och Tre Kronor vann på hemmaplan. Men det var inte utan sin kostnad.

Sammanlagt fyra försvarsspelare kan nu missa upploppet av elitserien och därmed potentiellt kosta sina klubbar miljonbelopp vid uteslutna sportsliga resultat.

Nu kommer nästa dråpslag i sporten som gått kommersialismens väg mot nederlag och förödmjukning. TV4 väljer att köpa upp rättigheterna till den kanske mest överflödiga turneringen vid sidan om amerikanska basebollen. Viasat förlorar rätten att sända VM i ishockey.

Priset för Hockey-VM är ännu inte offentliggjort men Hans Pekkari, sportchef på TV4, hävdar ändå att kanalen fått valuta för pengarna.

– Detta blir första gången sedan 80-talet som alla svenskar kan följa Tre Kronors jakt på guldet, säger han till Dagens Media.

Frågan är dock om det överhuvudtaget kan bli värt priset för en turnering som endast kan kallas en kakafoni av b-landslagsspelare och krystad underhållning då det inte är ett OS-år eller ett stundande World Cup.