Första perioden: 1–0 (19.39) Niklas Persson (Loui Eriksson, Robert Nilsson).
Andra perioden: 2–0 (5.39) Niklas Persson (David Petrasek, Robert Nilsson).
Tredje perioden: 3–0 (2.34) Magnus Pääjärvi (David Petrasek) spel fem mot fyra.
Domare: Sami Partanen, Finland, och Vladimir Sindler, Tjeckien.
Publik: 3 704.

KOSICE. Man brukar säga att världsmästerskap inte avgörs i gruppspelet. Men inte ska väl Tre Kronor förlora mot Norge i en premiär?

Trots varningar om underskattning så gick man på en rejäl mina. Och under måndagskvällen ställdes Tre Kronor mot en ny blåbärsnation.

Men den här gången verkar spelarna ha lyssnat på förbundskapten Pär Mårts. Med debutanten Viktor Fasth i målet kämpade svenskarna matchen igenom och lyckades hålla Österrike mållösa.

– Han är skillnaden, i alla fall de första 25-30 minuterna. Han är ruggigt bra och där känner man att vi har en målvakt som faktiskt kan ta Sverige ganska långt i turneringen, säger Nyheter24:s expert Niklas Wikegård i TV3.

Samtidigt fick Niklas Persson stiga fram och avgöra med två mål i den första och andra perioden.

-Vi fick ett förlösande mål och sen kunde vi ta det lugnare, säger Pär Mårts.

Magnus Paajarvi-Svensson satte 3-0 och segern var kassaskåpssäker.

Närmast väntar USA på onsdag. Seger där innebär med stor sannolikhet att man tar hem gruppen och får en lättare väg mot finalen. Låt oss hoppas att spelarna vaknat på rätt sida på onsdag.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

igår 20:44
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.