Tisdag 27 Sep
Stockholm

Wikegård analyserar: Så ska vi besegra Tjeckien

Svenska fansen måste verkligen lyfta om vi ska få tyst på tjeckerna.
1 av 3
Svenska fansen måste verkligen lyfta om vi ska få tyst på tjeckerna. Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Sverige har kommit till semifinal utan att på något sätt briljera.
2 av 3
Sverige har kommit till semifinal utan att på något sätt briljera. Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Staffan Kronwall i tuff kamp med tjecken Tomas Rolinek.
3 av 3
Staffan Kronwall i tuff kamp med tjecken Tomas Rolinek. Foto: Petr David Josek/AP/SCANPIX

Niklas Wikegård ger sin detaljerade plan på hur vi ska bryta ner de tjeckiska proffsen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Här finner ni Wikegårds blogg

Niklas Wikegård är Nyheter24:s stora hockeyexpert. Här kan ni följa den frispråkige expertkommentatorns inlägg där han behandlar allt från elitserien och allsvenskan till NHL och Tre Kronor.

Här hittar ni Wikegårds videoblogg på Nyheter24.

KOSICE. Den svenska VM-resan går vidare och nu ställs vi mot de hårfagra tjeckerna under fredagseftermiddagen. Det har alltså blivit dags för semifinal i hockeyns världsmästerskap.

För att Sverige ska kravla sig vidare till final är det ett koppel av detaljer som inte får gå snett, strategier som måste vara välplanerade och taktiska drag som måste fungera.

– Det är klart att Tjeckien har övertaget på oss men för att få stopp på det måste vi se till att de får anpassa sig efter oss, säger Nyheter24:s hockeyexpert Niklas Wikegård.

En av idéerna experten lägger fram är att Sverige ska toppa laget direkt från start. För om Tre Kronor kan få hål på tjeckerna direkt, kommer en viss oro sprida sig bland spelarna.

Och dessutom får en viss superstjärna mindre istid till följd av en defensiv som sätts under press. Dessutom finns det stor chans att Jaromir Jagr blir grinig, vilket alltid är bra.

Precis så enkelt som det låter ska det förhoppningsvis bli. Tjeckien har nödvändigtvis inte briljerat i Slovakien, men kvartsfinalsegern mot USA gav mersmak. Och i likhet med Tre Kronor har man harvat sig vidare trots att det varit grus i maskineriet.

– Men Sverige får inte syssla med chanspassar för då smäller det i fel kasse. Och när svenskarna väl får tag i pucken måste vi vända direkt - inte vända hem och alltid börja om. Dessutom har det nu blivit dags för Tre Kronor att bekänna färg och börja spela som ett lag, avslutar Niklas Wikegård.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.