1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

Doldisen: "Överraskad att jag fick chansen så tidigt"

En lång skadelista ger Linköpings yngling Klas Dahlbeck chansen i Tre Kronor.


Karjala cup - så spelas den

2011-11-10: Sverige-Tjeckien, Örnsköldsvik, Ryssland-Finland, Helsingfors.

2011-11-12: Sweden-Ryssland, Helsingfors, Finland- Tjeckien, Helsingfors.

2011-11-13: Tjeckien-Ryssland, Helsingfors, Finland-Sverige, Helsingfors.

ÖRNSKÖLDSVIK. Tre Kronors skadekris inför Karajala Cup beskrivs av förbundskaptenen Per Mårts som det värsta han skådat. Något som nu gett Brynäsbacken Johan Fransson chansen att debutera - men då blev han också sjuk - och öppnade upp för en riktig doldis.

- Klart man blev överraskad, även ifall jag anade att det var jag som skulle få chansen, säger Klas Dahlbeck till Nyheter24.

"En defensiv specialist"

20-åringen satt på bussen från Göteborg efter bortamatchen mot Frölunda när han fick beskedet. Nu ser Linköpingsbacken fram emot debuten i Tre Kronor - och att boka av en bedrift i karriären.

- Att reprensentera a-landslaget var ett av målen inför säsongen. Men jag är överraskad över att chansen kommer såhär tidigt.

Dahlbeck beskriver sig som en "defensiv specialist vars främsta styrka är skridskoåkningen". Nu hoppas Dahlbeck på att han lyckas visa sina färdigheter på den högsta nivån.

- Förhopningvis blir man inte så nervös att det påverkar spelet, haha.

Försvinner efter säsongen?

Klas Dahlbeck tradades av Chicago inför säsongen, fortsätter ynglingen född 91 att prestera finns en chans att det blir NHL-spel nästa säsong - om han vill.

- Man får ta en sak i tagen, nu får jag chansen i landslaget då fokuserar jag på det. Sen får man se vad som händer efter säsongen. 

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!