Tre Kronor inledde matchen bra, men Tjeckien hade en stark sistaperiod som bäddade för segern. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Tung start för Sverige i jippo-turneringen

Det var inte många som hade tagit sig till Globen när Sverige bara fick med sig en pinne från premiärmatchen mot Tjeckien.

Sämre start för grannarna

Turneringen började inte på bästa möjliga sätt för Sverige, som föll tungt hemma mot Tjeckien. Men desto sämre gick det ändå för grannlandet från öst, Finland, som åkte på en svidande 0-2-förlust mot Ryssland.

Ryssarna toppar därmed gruppen med sina tre poäng före tvåan Tjeckien, som har skrapat ihop två pinnar. Trea ligger Sverige med en pinne och sist ligger Finland.

STOCKHOLM. Elitseriens skyttekung Niklas Danielsson bevisade att han kan göra mål för Tre Kronor. Men det hjälpte inte Sverige i Oddset Hockey Games öppningsmatch mot Tjeckien.

Det blågula hemmalaget inledde visserligen bäst och Modo-forwarden Danielsson spräckte nollan i mellanperioden när han hur enkelt som helst stötte in 1-0 från nära håll.

- Det var skönt att få sätta dit den. Det var ganska enkelt, sade han inför den sista perioden under ordinarie matchtid.

Desto sämre gick det dock de sista 20 minuterna. Tjeckerna tuggade sig tillbaka in i matchen och fick till slut utdelning när Jan Kolar kvitterade i numerärt överläge. Drabbningen gick till straffläggning – där veteranen Petr Nedved blev stor matchhjälte.

- Vi gick för segern men vi förlorade. Självklart är det tufft, säger Andreas Jämtin, som var utvisad när Kolar satte kvitteringen, till TV10 efter matchen.