- Det stämmer att jag tackat nej. Jag känner att både kroppen och huvudet behövde en paus innan jag börjar förbereda mig för nästa säsong då jag vill göra en mycket bättre säsong än i år, säger Magnus Johansson till Nyheter24.
1 av 5
- Det stämmer att jag tackat nej. Jag känner att både kroppen och huvudet behövde en paus innan jag börjar förbereda mig för nästa säsong då jag vill göra en mycket bättre säsong än i år, säger Magnus Johansson till Nyheter24. - Foto: Scanpix
Linköping HC säkrade kontraktet i elitserien i grundseriens sista matchen. Men 38-åringen ser bara fördelar med det långa sommarlovet.
2 av 5
Linköping HC säkrade kontraktet i elitserien i grundseriens sista matchen. Men 38-åringen ser bara fördelar med det långa sommarlovet. - Foto: Scanpix
Linköping har alltid varit "hemma" för Johansson - som har spelat i bland annat Schweiz, Ryssland och USA.
3 av 5
Linköping har alltid varit "hemma" för Johansson - som har spelat i bland annat Schweiz, Ryssland och USA. - Foto: Scanpix
- Jag fick beskedet i går att Magnus Johansson tackat nej till spel i Tre Kronor, säger Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts till Nyheter24.
4 av 5
- Jag fick beskedet i går att Magnus Johansson tackat nej till spel i Tre Kronor, säger Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts till Nyheter24. - Foto: Scanpix
2010 tog han VM-brons som kapten för Tre Kronor - nu tackar Magnus Johansson nej till VM på hemmaplan.
5 av 5
2010 tog han VM-brons som kapten för Tre Kronor - nu tackar Magnus Johansson nej till VM på hemmaplan. - Foto: Scanpix

Därför tackar lagkaptenen nej till VM

Förbundskaptenen Pär Mårts får klara sig utan Magnus Johansson i mästerskapet på hemmaplan: "Känner att både kroppen och huvudet behövde en paus."


Magnus Johansson

Magnus Johansson har blivit tilldelad både Guldpucken (09/10) och Guldhjälmen (10/11) för sina insatser i elitserien.

Med på lista över meriter finns även ett SM-guld med Frölunda (02/03).

VM: Tre brons, ett silver och ett guld (2006). 

Efter säsongen 09/10 fick Johansson även Salming Trophy för bästa svenska back utanför NHL.

LINKÖPING. Med fem VM-medaljer och med ett anseende som en av elitseriens bästa backar hade han blivit en tung pjäs för Sverige i VM.

Men nu får Tre Kronor snällt klara sig utan Linköpings backveteran.

– Jag fick beskedet i tisdags att Magnus Johansson tackat nej till spel i Tre Kronor, säger Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts till Nyheter24.

"Jag vill göra en bättre säsong än den här"

Linköping HC säkrade kontraktet i elitserien i grundseriens sista match. Men 38-åringen ser bara fördelar med det långa sommarlovet.

– Det stämmer att jag tackat nej. Jag känner att både kroppen och huvudet behövde en paus innan jag börjar förbereda mig för nästa säsong då jag vill göra en mycket bättre säsong än i år, säger Magnus Johansson till Nyheter24.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!