Lördag 25 Sep
Stockholm

Landslagsstjärnan nobbar elitserien: "Stannar i Ryssland"

Kronwall kan tänka sig en fortsättning i nuvarande KHL-klubben Severstal Cherepovets, men intresset från andra klubbar i den ryska ligan är stort.
1 av 4
Kronwall kan tänka sig en fortsättning i nuvarande KHL-klubben Severstal Cherepovets, men intresset från andra klubbar i den ryska ligan är stort. Foto: Bildbyrån
Staffan Kronwall återvänder inte till Sverige till kommande säsong. "Ryssland eller Nordamerika som gäller."
2 av 4
Staffan Kronwall återvänder inte till Sverige till kommande säsong. "Ryssland eller Nordamerika som gäller.". Foto: Bildbyrån
Backbjässen kommer inte ses i en djurgårdströja nästa säsong.
3 av 4
Backbjässen kommer inte ses i en djurgårdströja nästa säsong. Foto: Bildbyrån
På torsdagskvällen möter Tre Kronor, med Kronwall i truppen, Norge i en landskamp. Här från VM i fjol då Norge överraskande vann efter straffar med 4-3.
4 av 4
På torsdagskvällen möter Tre Kronor, med Kronwall i truppen, Norge i en landskamp. Här från VM i fjol då Norge överraskande vann efter straffar med 4-3. Foto: Bildbyrån

Staffan Kronwall flyttar inte hem till Sverige - i år. "Ryssland eller Nordamerika som gäller."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Tre Kronors trupp mot Norge

Målvakter: Anton Forsberg, Erik Ersberg.

Backar: Klas Dahlbeck, Staffan Kronwall, Daniel Gunnarsson, Henrik Tömmernes, Mattias Bäckman, Mattias Karlsson, Jonas Ahnelöv.

Anfallare: Sebastian Enterfeldt, Simon Hjalmarsson, Fredrik Pettersson, Dennis Rasmussen, Dick Axelsson, Niclas Bergfors, Joel Lundqvist, Robin Figren, Niklas Persson, Johan Harju, Niklas Olausson, Jesper Fasth, Nicklas Danielsson.

STOCKHOLM. Den förre Djurgårdsbacken Staffan Kronwall kommer inte göra comeback i mesta mästarna kommande säsong. Hans sikte är inställt på att spela minst ett år till utomlands.

- Jag stannar i Ryssland. Det är inte klart vilken klubb det blir, men flera klubbar har anmält sitt intresse, säger försvarsbjässen till Nyheter24.

Den reslige 29-åringen stod för en gedigen säsong i KHL-laget Severstal Cherepovets och var en av lagets främsta backar. Men det är alltså oklart om det blir en fortsättning där.

- Jag kan tänka mig en fortsättning, men jag vill vänta och se. Jag har som sagt intresse från andra bra klubbar i KHL, säger Kronwall.

"Vill spela regelbundet"

Att det skulle kunna bli Nordamerika är inte heller uteslutet, men då vill han känna att det finns en rimlig chans att konkurrera om en ordinarie plats i NHL.

- Ska jag dit vill jag känna att jag har en god chans att spela regelbundet i NHL, jag vill inte hoppa mellan NHL och AHL som fallet var senast jag var där. Men det är Ryssland eller Nordamerika som gäller.

Staffan Kronwall är med i det Tre Kronor som på torsdagskvällen möter Norge. Det är landslagets första landskamp i förberedelserna till VM på hemmaplan. Matchen visas på TV10.

Kommentera
Kopiera länk
Dela