Christer Englund, ordförande i svenska ishockeyförbundet, är inte säker på hur biljettförsäljningen till ishockey-VM går: "Vi vet inte hur mycket vi sålt."
1 av 4
Christer Englund, ordförande i svenska ishockeyförbundet, är inte säker på hur biljettförsäljningen till ishockey-VM går: "Vi vet inte hur mycket vi sålt." - Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX
Det är nu oklart om VM kommer bli en publikfest som förbundet hoppas. Hittills verkar det inte komma speciellt många ryssar till Stockholm.
2 av 4
Det är nu oklart om VM kommer bli en publikfest som förbundet hoppas. Hittills verkar det inte komma speciellt många ryssar till Stockholm. - Foto: Marcus Ericsson / Bildbyrån
Globen är spelplats i Stockholm i kommande VM. På huvudorten Helsingfors är Hartwall Arena där det hela kommer avgöras.
3 av 4
Globen är spelplats i Stockholm i kommande VM. På huvudorten Helsingfors är Hartwall Arena där det hela kommer avgöras. - Foto: Sören Andersson / Bildbyrån
Enligt tidigare uppgifter har 120 000 av de 300 000 biljetter som finns sålts. Nu är det oklart exakt hur många av dessa om köpts.
4 av 4
Enligt tidigare uppgifter har 120 000 av de 300 000 biljetter som finns sålts. Nu är det oklart exakt hur många av dessa om köpts. - Foto: Daniel Nilsson / Bildbyrån

Ryssen kommer...inte

Förbundet kan inte säga mycket om biljettförsäljningen till hockey-VM - förutom att det inte ser ut att bli någon invasion från öst.


Så mycket kostar en VM-biljett

Tre Kronors matcher

Pris: 395 - 1495 kronor

Rysslands matcher

Pris: 275 - 770 kronor

Tjeckiens matcher

Pris: 195 - 495 kronor

Tysklands, Danmarks, Norges, Lettlands och Italiens matcher

Pris: 125 - 395 kronor

STOCKHOLM. Svenska ishockeyförbundet har fått mycket kritik för de höga biljettpriserna till vårens ishockey-VM som delvis spelas i Globen. Kanske har det skrämt bort de normalt så hockeytokiga ryssarna.

- Jag är förvånad över att det sålts så pass lite biljetter till ryska och lettländska supportrar. Traditionellt sett är det länder vars hockeylandslag drar mycket folk. Men vi hoppas att det kommer förbättras framöver, säger Svenska ishockeyförbundets ordförande Christer Englund till Nyheter24.

"Vi vet inte exakt hur mycket vi sålt"

Med mindre än en månad kvar tills pucken släpps är det fortfarande oklart om det blir den publikfest förbundet hoppas på.

- Vi kan inte lämna ut några konkreta siffror. Alla biljetter ligger i en gemensam pott, där de som köpts och biljetter som är märkta för samarbetspartners och sponsorer räknas ihop. Vi vet inte exakt hur mycket vi sålt, säger Englund.

I slutet på januari berättade Lars G Karlsson, generalsekreterare för den svenska VM-organisationen, för den officiella VM-hemsidan iihf.com att det hade sålts 120 000 av de 300 000 biljetter som finns tillgängliga till VM-matcherna i Globen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

1 timme sedan

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

1 timme sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

1 timme sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

1 timme sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

2 timmar sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

3 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.