Skellefteå kanske deppar nu. Men snart kommer säkert någon av de få ett efterlängtat samtal från Mårts
1 av 7
Skellefteå kanske deppar nu. Men snart kommer säkert någon av de få ett efterlängtat samtal från Mårts - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Slutspelets stora dominant Jakob Silfverberg satte spiken i kistan - och sköt SM-guldet till Gävle. Och lät sen glädjetårarna komma under guldfirandet.
2 av 7
Slutspelets stora dominant Jakob Silfverberg satte spiken i kistan - och sköt SM-guldet till Gävle. Och lät sen glädjetårarna komma under guldfirandet. - Foto: Scanpix
Brynäs guldlag kommer antagligen förgylla Tre Kronor med några spelare.
3 av 7
Brynäs guldlag kommer antagligen förgylla Tre Kronor med några spelare. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Jakob Silfverberg åker på söndag till Ottawa för Stanley Cup.
4 av 7
Jakob Silfverberg åker på söndag till Ottawa för Stanley Cup. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
– Ottawa vill ha honom, han vill dit. Och då ska han självklart få åka. Det vore inte rättvist att hålla kvar honom.
5 av 7
– Ottawa vill ha honom, han vill dit. Och då ska han självklart få åka. Det vore inte rättvist att hålla kvar honom. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Sverige måste rycka upp sig. Som spelet är nu är det inte acceptabelt. Senast blev det förlust med 4-2 mot Schweix.
6 av 7
Sverige måste rycka upp sig. Som spelet är nu är det inte acceptabelt. Senast blev det förlust med 4-2 mot Schweix. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Skellefteå AIKs Jimmie Eriksson är en av de spelarna som skulle kunna bli uttagen till landslaget.
7 av 7
Skellefteå AIKs Jimmie Eriksson är en av de spelarna som skulle kunna bli uttagen till landslaget. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

Förstående Mårts: "Klart han ska åka"

Guldgossen Jakob Silfverberg lämnar Sverige för att möta upp sin klubb Ottawa Senators.


Silfverberg - slutspelets MVP

Jakob Silfverberg sa hej då till Gävle-publiken med ett drömmål som fixade SM-guld. Och inte helt otippat fick han priset som slutspelets viktigaste spelare - själv valde han att lyfta fram det kollektiva:

– Den här laginsatsen och att bjuda publiken på det här, det är helt magiskt, säger Jakob Silfverberg till TV4 direkt efter slutsignalen och fortsatte:

– Svedberg är helt magisk, tar allt och lite till. Vi spelar enormt bra hela laget, alla fyra kedjor krigar och det är en enorm laginsats, fortsätter han.

Returmötet Sverige - Schweiz sänds på fredagskvällen på TV10. Matchen börjar 19.00.

NYKÖPING/GÄVLE. Mannen på allas läppar just nu är Jakob Silfverberg. Som lagkapten för Brynäs sköt han i går matchavgörande 1-0 och avslutade ett briljant slutspel med ett SM-guld. I helgen åker han över till Ottawa för att träffa ledningen för klubben. Frågan är om han ska spela eller inte.

Men det ser ut som att talangen missar VM - i alla fall om man får tro förbundskaptenen Pär Mårts.

– Klart att jag skulle vilja ha Silfverberg med i landslaget, säger han till Nyheter24 och fortsätter:

– Ottawa vill ha honom, han vill dit. Och då ska han självklart få åka. Det vore inte rättvist att hålla kvar honom.

"Måste veta hur de mår, hur läget är"

Inför säsongen skrev Silfverberg på ett tre år långt kontrakt med NHL-laget Ottawa Senators - med optionen att han skulle stanna en säsong i Brynäs.

Nu tar kanadensarna chansen att förstärka sitt lag i jakten på Stanley Cup. Men det finns flera VM-aktuella spelare i de två SM-finallagen.

– Men vi har inte pratat med Bynäs eller Skellefteå AIK än. Vi vill gå rätt väg och prata med tränare och sportchefer. Vi vill kolla formen och skadeläget på spelarna innan vi kontaktar dom. Det är viktigt att veta hur de mår, hur läget är först, säger Pär Mårts.

I onsdags mötte Tre Kronor Schweiz. En match som slutade 4-2 till det gästande laget. En pinsam förlust för det svenska landslaget..

– Än är det inte läge att byta ut laget. Det är skillnad på tränings- och tävlingsmatcher. Vi kommer förlora i VM med, men vi måste förlora rätt matcher där.

/
/
/
nhl
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Friidrotten sågas för OS-prispengar

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

1 timme sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

3 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

3 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

3 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

3 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.