Ryssland såg till att Sverige åkte på fjärde raka förlusten.
1 av 3
Ryssland såg till att Sverige åkte på fjärde raka förlusten. - Foto: SCANPIX
Tre Kronor föll igen.
2 av 3
Tre Kronor föll igen. - Foto: SCANPIX
Ryssarna var alldeles för bra den här gången.
3 av 3
Ryssarna var alldeles för bra den här gången.

Vakna Tre Kronor, snart börjar VM

Publicerades: 28 Apr 2012, 20:55

Ryssarna var alldeles för svåra för Tre Kronor som föll med 2-4. Det var Sveriges fjärde raka förlust.


BRNO. Två raka förluster i Kajobet Hockey Games. Desto bättre gick det inte heller när Tre Kronor drabbade samman med Ryssland - som sänkte svenskarna med 4-2.

– Jag tycker att vi är där och skapar. Vi har lika många heta målchanser som de har. Men det blir för enkelt på något sätt, de ska inte få göra mål, säger förbundskaptenen Pär Mårts till SVT.

Det var verkligen inte Sveriges match. Colorado Avalanches succérookie Gabriel Landeskog fick bland annat lämna isen skadad och burväktaren Viktor Fasth fick dessutom släppa in fyra baljor när Tre Kronor åkte på fjärde raka förlusten inför VM.

– Jag tycker inte att vi tänker hela tiden, säger Mårts besviket.

Men trots det målrika slutresultatet så var det faktiskt mållöst väldigt länge. Det var först i mellanperioden som ryssarna tog hand om taktpinnen på riktigt och satte tre mål, innan Niklas Olausson reducerade.

Inte orolig inför VM

Och med bara minuterna kvar att lira satte Olausson sitt andra mål för kvällen. Ett mål som dock blev helt värdelöst efter att Ryssland avgjort mötet med deras 4-2-mål.

Men den mörka sviten är ändå ingenting som kommer påverka VM, menar lagkaptenen Staffan Kronwall.

– Vi är alla medvetna om att det kommer komma in tio nya spelare till VM, säger han till SVT.

Relaterat
Wikegård: "Vi ska sikta mot att fira på Sergels torg"
Expertkommentatorn Niklas Wikegård om hockey-VM, spelaren med "jävligt bra inställning" - och en förändring som kan radikalt ändra ishockeyn: "Låt alla sätta sin egen bredd".
Kronwall tackar ja till slut - Ottawa utslaget
Ett husbygge såg ut stoppa Niklas Kronwall från VM-spel - nu har han ändrat sig.
Mårts jublar - efter Detroits fiasko
Tre nyblivna SM-mästare har anslutit till den sista truppen innan VM. Men de goda nyheterna tar inte slut där för förbundskaptenen Pär Mårts - som kan få fler saftiga NHL-presenter lagom till vårens stora mästerskap.
"Ta ert ansvar hockeyförbundet - nej till VM i Vitryssland"
DEBATT. KD-ledamoten Caroline Szyber, som själv är förbjuden att resa in i Vitryssland, vill inte att diktaturen ska få använda världsmästerskapet i ishockey i propagandasyften.
Senaste nytt

Svenske talangens jättesuccé i proffsdebuten

Stoppades i Qatar – ölsponsor förlänger med Fifa

1 timme sedan
Budweiser förlänger sitt avtal med Internationella fotbollsförbundet (Fifa). Det nya avtalet med Ab Inbev, som äger Budweiser, gör att ölmärket blir officiell VM-öl för de två kommande världsmästerskapen: dam-VM i Australien och Nya Zeeland i sommar och herr-VM i Nordamerika 2026.

Micke Leijnegard växte upp utfattig i kritiserad sekt: "Gud skulle försörja pappa"

1 timme sedan
Micke Leijnegard är en av SVT:s mest folkkära profiler och har varit programledare för Mästarnas mästare och Duellen. Här är allt du vill veta om 58-åringens familj, inkomst och uppväxten i Maranatarörelsen.

Motorsportens dödligaste helg inleds: "Ett h*lvete"

2 timmar sedan
I helgen avgörs motorsportens dödligaste tävlingar. På Isle of Man har en person redan dött, den senaste av totalt 267 dödsfall. – De här människorna är "crazy", säger motorsportskommentatorn Janne Blomqvist.

Doldisen överglänste stjärnorna: "Härlig start"

2 timmar sedan
Annika Sörenstam och Madelene Sagström fick slita under första varvet i Scandinavian Mixed. Då gick det desto bättre för Sagströms gamla gymnasiekompis Elin Arvidsson. En jättehärlig start, säger 30-åringen.

Förbundets Stenson-besked: "Förändrar inget"

3 timmar sedan
Brytningen mellan Henrik Stenson och Svenska golfförbundet tycks stå fast. Detta trots att att det stora golfbråket mellan PGA och LIV ser ut att vara över. Som jag förstår det har inte det här beslutet ändrat något, säger generalsekreteraren Gunnar Håkansson.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.