Landeskog är nominerad till årets rookie.
1 av 4
Landeskog är nominerad till årets rookie. - Foto: Getty Images
Jakob Silfverberg var med och förlorade både premiären och finalen i fjol. "Det vill jag inte göra igen", säger han.
2 av 4
Jakob Silfverberg var med och förlorade både premiären och finalen i fjol. "Det vill jag inte göra igen", säger han. - Foto: Scanpix
Superduon Jakob Silfverberg och Calle Järnkrok får fortsätta tillsammans i VM.
3 av 4
Superduon Jakob Silfverberg och Calle Järnkrok får fortsätta tillsammans i VM. - Foto: Scanpix
De får med sig Gabriel Landeskog som gjorde succé i Colorado den här säsongen.
4 av 4
De får med sig Gabriel Landeskog som gjorde succé i Colorado den här säsongen. - Foto: Scanpix

Silfverduo ska bli guldtrio

Nu ska superduon bli supertrion. Jakob Silfverberg och Calle Järnkrok får sällskap av NHL-sensationen Gabriel Landeskog.


Här är supertrion

Jakob Silfverberg

Född: 13 oktober 1990.

Position: Forward.

Klubbar: Brynäs, Ottawa Senators.

Längd: 186 cm.

Vikt: 88 kg.

Calle Järnkrok

Född: 25 september 1991.

Position: Center.

Klubbar: Brynäs.

Längd: 183 cm.

Vikt: 80 kg.

Gabriel Landeskog

Född: 23 november 1992.

Position: Forward.

Klubbar: Djurgården, Kitchener Rangers, Colorado Avalanche.

Längd: 184 cm.

Vikt: 93 kg.

STOCKHOLM. Jakob Silfverberg har några hektiska veckor bakom sig. Han sköt hem SM-guldet till Brynäs – och bara två dagar senare kastades han in i Stanley Cup-slutspelet.

Det hann bli två matcher med Ottawa innan laget åkte ur mot New York Rangers – och nu är 21-åringen hemma igen för att spela VM.

– Det var jätteroligt och jag är oerhört glad över att Ottawa gav mig chansen. Jag lärde mig mycket på bara den veckan som jag var där, säger Jakob Silfverberg till Nyheter24.

I kväll väntar VM-premiär mot Norge. Stjärnskottet är tillbaka bredvid Calle Järnkrok. Superduon ledde Brynäs till guld och får nu sällskap av Colorados succé-rookie Gabriel Landeskog. Trion bildar kanske Tre Kronors på förhand mest spännande kedja.

– Jag har fått spela med Calle nu i flera år och att gå in i ett VM med honom ska bli riktigt skoj. Att få med sig en forward som Landeskog, det är helt enormt. En stor, stark forward som verkligen passar bra ihop med mig och Calle, säger Silfverberg.

– De är två SM-guldmedaljörer, mer än så behöver man inte säga. Två oerhört skickliga spelare, så det ska bli roligt, säger Gabriel Landeskog.

"Gabbe" lämnade Djurgården som 16-åring och tog vägen genom den nordamerikanska juniorhockeyn till NHL. 19-åringen svarade för 52 poäng under sin debutsäsong och är nominerad till årets rookie.

– Jag har inte spelat inför familj och vänner på tre år, så det ska bli roligt att få komma hem och visa svenska folket vad man går för, säger Landeskog.

Silfverberg gjorde mästerskapsdebut för Tre Kronor förra säsongen. Han var med i det lag som förlorade finalen – och innan det, premiären mot Norge.

– Vi har revanschlusta från förra året. Jag vet hur surt det kändes att torska finalen och även första matchen. Det ska vi inte göra igen.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!