Han blev utsedd till Tre Kronors främste spelare i matchen.
1 av 4
Han blev utsedd till Tre Kronors främste spelare i matchen. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Loui Eriksson är nöjd att få chansen att spela tillsammans med Zetterberg och Franzén: "Vi tänker hockey på samma sätt."
2 av 4
Loui Eriksson är nöjd att få chansen att spela tillsammans med Zetterberg och Franzén: "Vi tänker hockey på samma sätt." - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Göteborgaren ser ut att gå mot sitt poängstarkaste VM. På tre matcher har han sex poäng - en mindre än sitt personbästa, 7 poäng på 9 matcher i VM 2009.
3 av 4
Göteborgaren ser ut att gå mot sitt poängstarkaste VM. På tre matcher har han sex poäng - en mindre än sitt personbästa, 7 poäng på 9 matcher i VM 2009. - Foto: Joel Marklund / Bildbyrån
Eriksson låg bakom Tre Kronors 6-4-seger mot Danmark med två mål och ett assist.
4 av 4
Eriksson låg bakom Tre Kronors 6-4-seger mot Danmark med två mål och ett assist. - Foto: Joel Marklund / Bildbyrån

Tvåmålsskytten Eriksson: "Får mer utrymme nu"

Med två mål och ett assist låg Loui Eriksson bakom Tre Kronors målexplosion mot Danmark. ""Zäta" och "Frasse" hittar mig väldigt bra, alla tre tänker hockey på samma sätt."


Loui Erikssons VM-facit

Loui Eriksson spelar till vardags i NHL-laget Dallas Stars. Med årets VM räknat är han uppe i tre spelade VM-turneringar i sin karriär.

VM 2009:

9 matcher, 3 mål, 4 assist, 7 poäng.

VM 2011:

9 matcher, 1 mål, 3 assist, 4 poäng.

VM 2012:

3 matcher, 3 mål, 3 assist, 6 poäng.

STOCKHOLM. Loui Eriksson låg bakom Tre Kronors dröminledning mot Danmark när han gjorde både 2-0 och 3-0 innan ens halva första perioden spelats. Att han nu gjort tre mål och tre assist, sex poäng på tre matcher, och utsågs till matchens bäste spelare, har mycket med hans nya roll i landslaget att göra.

- Det känns som att jag fått mer utrymme i landslaget nu. Det var Mårts idé att jag skulle spela tillsammans med "Zäta" och "Frasse". De hittar mig väldigt bra och vi tänker hockey på samma sätt, säger Dallas Stars-forwarden.

Att Loui fått en större roll är tydligt. Att få spela i förstakedjan med Detroit-stjärnorna Henrik Zetterberg och Johan Franzén visar på att Pär Mårts har stort förtroende för göteborgaren. Något som också gett offensiva resultat.

Erikssons intensiva poängproduktion innebär att han bara är en poäng ifrån att tangera sitt personbästa i en VM-turnering, sju poäng på nio matcher från VM 2009.

- De andra VM:en jag spelat (2009 och 2011, red. anm.) har varit på ett annat sätt, jag har fått spela med olika spelare. Nu när jag spelar med "Zäta" och "Frasse" har jag bra självförtroende och vi skapar många chanser. Hittills har det blivit en hel del mål också, det är skönt.

/
/
Relaterat
Senaste nytt

Jeppe Okkels tvåmålsskytt när Elfsborg vann

Stark andra halvlek räckte för Las Palmas

1 timme sedan
Första halvlek var mållös i matchen mellan Las Palmas och gästande Celta Vigo på Estadio Gran Canaria på måndagen. I andra halvlek var det dock Las Palmas som var starkare och vann till slut med 2-1 i La Liga.

Fiorentina vann klart mot Cagliari på Stadio Artemio Franchi

1 timme sedan
Redan i första halvlek tog Fiorentina greppet om hemmamatchen mot Cagliari på måndagen. Och i andra halvlek utökades 2-0-ledningen och matchen i Serie A i fotboll slutade 3-0.

Malmö FF höll undan och vann mot Brommapojkarna

1 timme sedan
Hemmalaget Malmö FF tog greppet om matchen mot Brommapojkarna i första halvlek, och ledde med 2-0 i paus. I andra halvlek kom Brommapojkarna närmare, men matchen i Allsvenskan i fotboll slutade 2-1 till Malmö FF.

IFK Kristianstad och Önnered delade på poängen

1 timme sedan
Det blev delad pott när IFK Kristianstad tog emot Önnered i Handbollsligan. Slutresultatet skrevs till 27-27 (15-15).

Mållös match när Torino mötte Verona

1 timme sedan
Det blev mållöst, 0-0, när Verona gästade Torino på Stadio Olimpico Grande Torino i Serie A i fotboll på måndagen.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.