Franzén hade sagt till kapten Alfredsson innan matchen att han skulle hänga en puck i krysset - han fick rätt.
1 av 4
Franzén hade sagt till kapten Alfredsson innan matchen att han skulle hänga en puck i krysset - han fick rätt. - Foto: Bildbyrån
Daniel Alfredsson fick göra sitt första mål i detta VM, något som gladde Franzén: "Det var ett grymt skott."
2 av 4
Daniel Alfredsson fick göra sitt första mål i detta VM, något som gladde Franzén: "Det var ett grymt skott." - Foto: Bildbyrån
Franzén har redan slagit sitt personliga poängrekord i VM.
3 av 4
Franzén har redan slagit sitt personliga poängrekord i VM. - Foto: Bildbyrån
Bara fyra poäng krävdes, varav tre kom mot Danmark i form av assist.
4 av 4
Bara fyra poäng krävdes, varav tre kom mot Danmark i form av assist. - Foto: Bildbyrån

Franzéns osmickrande rekord: "Aj då..."

Han spelade fram till tre av målen i 6-4-segern mot Danmark. Nu gör Johan Franzén sitt poängbästa mästerskap – med fyra poäng.


STOCKHOLM. 2006 gjorde Johan Franzén tre poäng på åtta VM-matcher. Det var inför måndagens match mot Danmark Detroit-stjärnans bästa facit i ett mästerskap.

32-åringen vet dock inte om han ska glädjas eller inte över sin milstolpe.

– Okej, redan? Aj då..., säger Franzén och ler snett, innan han fortsätter:

– Det är första gången jag spelar VM som en produktiv spelare egentligen, så det är väl inte så konstigt.

Mot Danmark var det Franzén och NHL-polarna Henrik Zetterberg och Loui Eriksson i förstakedjan som låg bakom det mesta. Trion svarade för sju poäng tillsammans.

– Det känns bra. Vi har startat bra i alla matcher, sen blir det att man backar hem utan att tänka på det och spelar inte samma spel. Vi måste försöka trumma på hela tiden även när man har ledningen, säger Franzén.

Powerplay-målet som innebar 3-0 i mitten av första perioden var ett mästerverk. Klapp-klapp-spel mellan "Zäta" och Franzén som till slut gav Loui Eriksson helt öppet mål på bortre stolpen.

– Ja, det blev lyckat. När passningarna sitter så perfekt är det svårt att hänga med.

Franzén gladdes också åt att lagkaptenen Daniel Alfredsson fick spräcka målnollan.

– Det var ett grymt skott. Jag sa till honom innan matchen att han skulle hänga en i krysset. När han hade gjort mål kom han direkt fram och frågade om jag var nöjd.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Xabi Alonso nobbar Liverpool

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

2 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.