Mötet med Ryssland är en nyckelmatch enligt Karlsson: "Absolut den tuffaste matchen i gruppspelet."
1 av 4
Mötet med Ryssland är en nyckelmatch enligt Karlsson: "Absolut den tuffaste matchen i gruppspelet." - Foto: Joel Marklund / Bildbyrån
På fredag ställs Tre Kronor mot Ryssland och superstjärnan Yevgeni Malkin.
2 av 4
På fredag ställs Tre Kronor mot Ryssland och superstjärnan Yevgeni Malkin. - Foto: Joel Marklund / Bildbyrån
Ottawa-duon Erik Karlsson och Daniel Alfredsson vet hur Malkin ska stoppas: "Gäller att ligga tajt på honom."
3 av 4
Ottawa-duon Erik Karlsson och Daniel Alfredsson vet hur Malkin ska stoppas: "Gäller att ligga tajt på honom." - Foto: Scanpix
Tre Kronors lagkapten Alfredsson menar att det "gäller att få Malkin att spela i hans egen zon."
4 av 4
Tre Kronors lagkapten Alfredsson menar att det "gäller att få Malkin att spela i hans egen zon." - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Planen: Så ska Malkin stoppas

Daniel Alfredsson och Erik Karlsson vet hur Rysslands superstjärna Yevgeni Malkin ska stoppas: "Gäller att ligga tajt på honom."


Alfredsson bättre än Malkin

4 gånger möttes Ottawa Senators och Pittsburgh Penguins i NHL:s grundserie säsongen 2011/2012. Här är resultaten från dem, samt Daniel Alfredssons, Erik Karlssons och Yevgeni Malkins poängfacit i de fyra matcherna.

Ottawa - Pittsburgh 8-4 (24 mars 2012)

Pittsburgh - Ottawa 1-5 (10 januari 2012)

Ottawa - Pittsburgh 6-4 (16 december 2011)

Pittsburgh - Ottawa 6-3 (25 november 2011)

Daniel Alfredsson, Ottawa:

4 matcher, 3 mål, 5 assist, 8 poäng.

Erik Karlsson, Ottawa:

3 matcher, 0 mål, 5 assist, 5 poäng.

Yevgeni Malkin, Pittsburgh:

4 matcher, 3 mål, 2 assist, 5 poäng.

STOCKHOLM. På fredag ställs Tre Kronor inför sin största utmaning hittills i VM: Yevgeni Malkins Ryssland. Ottawas svensk-duo Daniel Alfredsson och Erik Karlsson vet hur superstjärnan ska stoppas.

- Det gäller att ligga tajt på honom och försöka ge honom så lite utrymme som möjligt, säger Karlsson till Nyheter24.

Malkin har gått fram som en ångvält den här säsongen. Först stod han för 117 poäng i NHL:s grundserie och slutspel. Nu leder han Rysslands interna poängliga med sju poäng på fyra matcher i VM.

"Forwards måste backchecka hela tiden"

Men om det är några som vet hur man får stopp på Pittsburghs store ryss så är det Alfredsson och Karlsson. Deras Senators slog Penguins de tre sista matcherna lagen möttes i årets grundserie.

- När du möter riktigt bra spelare, som Malkin, gäller det att få dem att spela i egen zon så mycket som möjligt, säger Alfredsson till Nyheter24 och fortsätter:

- Forwards måste backchecka hela tiden och hjälpa backarna när Malkin är på isen. Det gäller att krympa ytorna och se till att han inte får utrymme att stanna och vända.

Att matchen mot Ryssland är en ren gruppfinal råder det inget tvivel om. Karlsson menar att det är viktigt att få en bra start mot Malkin och Co.

- Det kommer absolut bli den tuffaste matchen i gruppspelet, speciellt med tanke på att de har ett väldigt bra lag i år. Det gäller att starta starkt och komma ut hårt, ger du ryssarna för mycket är det lätt att det smäller, säger han.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!