Även målvakten Edgars Masalskis har haft det tungt.
1 av 4
Även målvakten Edgars Masalskis har haft det tungt. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Ett besviket och uppgivet Lettland väntar Tre Kronor.
2 av 4
Ett besviket och uppgivet Lettland väntar Tre Kronor. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
De lettiska supportrarna har inte haft många anledningar att jubla detta VM.
3 av 4
De lettiska supportrarna har inte haft många anledningar att jubla detta VM. - Foto: Joel Marklund / Bildbyrån
Armands Berzins har varit helt ur form detta VM.
4 av 4
Armands Berzins har varit helt ur form detta VM. - Foto: Scanpix

En Lett match väntar: "Vi vill inte falla ihop"

Tre Kronor avslutar gruppspelet mot ett uppgivet Lettland - som dessutom skakas av internbråk.


Armands Berzins misslyckade VM

Berzins sågs på förhand som en ledande offesiv center för Lettland, men har inte fått det att stämma. Bara ett mål och ett assist på sex matcher, och mest utvisad i laget med 14 utvisningsminuter lyder hans facit inför matchen mot Tre Kronor.

De lettiska forwardsen usla offensiva facit är en anledning till att laget missade att ta den fjärde kvartsfinalplatsen i Stockholmsgruppen i VM.

STOCKHOLM. Lettlands oväntade 2-0-förlust mot Danmark innebär att de har bränt sista chansen att nå kvartsfinal - och får spela sin sista match i VM mot Tre Kronor.

Den stora frågan: Hur ska letterna motivera sig inför matchen?

- Vi har inget att spela för, men vi måste avsluta turneringen värdigt. Vi vill inte falla ihop som tyskarna gjorde mot Norge, säger centern Armands Berzins till Nyheter24.

Berzins är en av de lettiska forwards som inte fått igång poängproduktionen i VM - en av anledningarna till att Lettland inte spelar vidare i mästerskapet.

Det är tydligt att han är missnöjd med både sin egen och lagets insats i turneringen - och är uppgiven inför den tuffa avslutningen mot hemmanationen.

- Vi måste förbereda oss på en väldigt tung och tuff match, som sagt, vi vill bara avsluta bra och ha en god stämning i båset, säger Berzins.

Att Lettland samtidigt skakas av ett internbråk lär inte hjälpa saker och ting. Backen Krisjanis Redlihs skyller den missade kvartsfinalplatsen på lagets centrar - inte minst Armands Berzins.

- Vi har haft en del problem med centrarna överlag, man skulle vilja se fler mål från dem, inte minst Berzins, säger Redlihs till Nyheter24.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

2 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

2 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.