Lördag 25 Sep
Stockholm

Mårts: "Bäckis" spelar – Ericsson fortsatt borta

Jhonas Enroth är kvitt sin förkylning och backar upp Viktor Fasth.
1 av 4
Jhonas Enroth är kvitt sin förkylning och backar upp Viktor Fasth. Foto: Bildbyrån
Nicklas Bäckström landade på Arlanda klockan 09.20 på tisdagen. Väskstrul gjorde dock att han inte mötte pressen förrän timmen senare och därefter lämnade flygplatsen.
2 av 4
Nicklas Bäckström landade på Arlanda klockan 09.20 på tisdagen. Väskstrul gjorde dock att han inte mötte pressen förrän timmen senare och därefter lämnade flygplatsen. Foto: Bildbyrån
Nicklas Bäckström spelar mot Lettland.
3 av 4
Nicklas Bäckström spelar mot Lettland. Foto: Bildbyrån
Jonathan Ericsson står över på nytt.
4 av 4
Jonathan Ericsson står över på nytt. Foto: Bildbyrån

Pär Mårts bekräftar: Nicklas Bäckström spelar mot Lettland i kväll – men Jonathan Ericsson står över på nytt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Nicklas Bäckström kom inte ifrån Arlanda förrän runt halv elva, men hann ändå till Tre Kronors värmning klockan 11.45. Och nu bekräftar Pär Mårts att Washington-stjärnan spelar mot Lettland.

- Han behöver köra bort flygresan. Sedan är det bra att han inför matchen får känna på stor is och sina kedjekompisar litegrann, säger förbundskaptenen.

Bäckström går som center mellan Daniel Alfredsson och Patric Hörnqvist.

Skadade Jonathan Ericsson tränade på is för första gången på nästan två veckor i går. Det fanns en liten förhoppning om att han skulle kunna göra comeback mot Lettland, men så blir det inte.

- Det är inga bakslag från gårdagens träning på Jonathans skada. Men vi har inte särskilt stora förhoppningar på att han spelar mer, säger Mårts.

Jhonas Enroth har varit förkyld, stod över måndagens träning och var ett osäkert kort inför den sista gruppspelsmatchen. Cristopher Nihlstorp gjorde sig beredd för att ta hans plats på bänken, men det behövs inte då Enroth är frisk.

- Här är frisk och kommer finnas på bänken mot Lettland, bekräftar Mårts.

Kommentera
Kopiera länk
Dela