Koba Jass brottas med Erik Karlsson.
Koba Jass brottas med Erik Karlsson. - Foto: Bildbyrån

Karlsson om överfallet: "Tog bra"

Lettlands Koba Jass satte full fart från utvisningsbåset och hoppade på en intet ont anande Erik Karlsson. Men Tre Kronors back var inte så sugen på att slåss med tanke på Tjeckienmatchen:"Det finns ingen idé att göra någonting", sa han till TV4.


STOCKHOLM. Erik Karlsson och Koba Jass gruffades och åkte på varsin utvisning. Men letten nöjde sig inte med det. Så fort han kom in på isen satte han fart mot Erik Karlsson, slog honom med klubban, innan han slog mot Tre Kronor-backens huvud.

-Det är inge idé att lägga sig ner när man inte behöver. Det tog bra men det är som det är och vi spelar en match som är ganska mycket viktigare på torsdag. Det finns ingen idé att göra någonting, säger Karlsson till TV4 efter matchen.

Matchstraff för Jass - Karlsson låg bakom 4-0

Påhoppet resulterade i Tre Kronor fick spela powerplay i fem minuter och att den lettiske forwarden fick matchstraff. Sverige utnyttjade överläget och satte dit 4-0, ett mål som Ottawabacken var delaktig i.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

1 timme sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

2 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

2 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

3 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

idag 12:34
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.