Kanada firar ett av sina mål. - Foto: LEHTIKUVA/SCANPIX
Michel Miklik (th) i närkamp med Kanadas Alexandre Burrow. - Foto: LEHTIKUVA/SCANPIX
Slovakien jublar över skrällsegern. - Foto: SCANPIX/LEHTIKUVA
Ryan Getzlaf blev syndabock när Kanada förlorade.
Ryan Getzlaf blev syndabock när Kanada förlorade. - Foto: LEHTIKUVA/SCANPIX

Lagkaptenens överfall sänkte Kanada

Kanada vände 0-2 till 3-2 och guldfavoriten såg ut att gå mot en seger. Men så blev inte fallet. Först kvitterade Slovakien, sedan visades Ryan Getzlaf ut efter en ful knätackling och Michal Handzus sköt skrällaget till semifinal.

Kanada - Slovakien 3-4

(1—2, 2—0, 0—2)

Första perioden: 0—1 (5.57) Tomas Kopecky (Branko Radivojevic, Michal Handzus), 0—2 (9.14) Miroslav Satan (Libor Hudacek, Tomas Surovy), 1—2 (16.14) Evander Kane (Ryan Getzlaf).

Andra perioden: 2—2 (6.30) Jeff Skinner (Jordan Eberle, Patrick Sharp) spel fem mot fyra, 3—2 (17.43) Alexandre Burrows (Kris Russell, Andrew Ladd)

Tredje perioden: 3—3 (13.25) Milan Bartovic (Tomas Tatar), 3—4 (17.32) Michal Handzus (Andrej Sekera) spel fem mot fyra.

Skott: 36—28 (6—10, 17—7, 13—11).

Utv, Kanada: 3x2. Slovakien: 3x2, 1x5, 1 matchstraff.

Domare: Martin Frano, Tjeckien, och Antonin Jerabek, do.

Publik: 11 568.

HELSINGFORS. Vid ställningen 3-3 i den sista perioden med mindre än tre minuter kvar brast det för Kanadas lagkapten. Ryan Getzlaf satte full fart mot en slovakisk spelare och rammade honom med en ful bentackling. I det efterföljande powerplayet gjorde Slovakien 4-3.

Mardrömsstart för Kanada

Nordamerikanerna började matchen riktigt dåligt och låg under med 0-2 efter mindre än tio minuter. Som så ofta förr kom ett uträknat Kanada tillbaka och gjorde tre raka mål. Men den här gången räckte det alltså inte, utan det blir Slovakien som möter vinnaren av Sverige och Tjeckien.

/
/
/
/
/

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.