Johan Svensson, mer känd som Mr Madhawk, är Nyheter24:s VM-krönikör.
Johan Svensson, mer känd som Mr Madhawk, är Nyheter24:s VM-krönikör. - Foto: Nyheter24

Madhawk: "Det är inte semifinalmässigt"

KRÖNIKA. Nyheter24:s VM-krönikör Johan "Mr Madhawk" Svensson om det svenska fiaskot - både på isen och läktaren.


Johan Svensson

Ålder: 28.

Bor: I Malmö.

MrMadhawk.se

Startades: 2007.

Läsare: Över 100 000 i månaden under säsongen.

Sverige ute.

Kanada ute.

Tror inte många hade räknat med det när vi summerade kvartsfinalspelet. Men det är så det är. Och någonstans så var det dessutom rättvist.

Sveriges försvarsspel har inte varit bra. Det är inte semifinalmässigt. Någonstans så är det vad vi måste inse när VM nu är över. Eller jag tror förvisso att alla har konstaterat det.

Victor Hedman blev vald som tvåa i draften 2009. Han skulle bli den nya svenska storbacken där borta. Men det är ingenting han visat kväll eller inte under hela turneringen. Han är på något sätt en symbol för vad det svenska problemet är. Dålig skridskoåkning och det känns okoncentrerat.

När Ryssland vann med 7-3 i gruppspelet så försökte vi ändå hitta ljusglimtar. Men när vi nu tittar oss i spegeln så är det bara att inse. Varken försvarsspel eller målvaktsspel var tillräckligt bra.

Och sedan tycker jag inte att de två sista NHL-spelarna tillförde någonting egentligen.

Bäckström och Hörnqvist kom aldrig riktigt in i det. Framförallt den sistnämnda borde ha spelat i fjärdekedjan.

Mitt i all bedrövelse måste man ändå hylla en kille som Zäta. Det är Foppa och Sudden-stuk på honom.

Med det menar jag att han går in och gör ett så pass viktigt mål som 2-3 var. Gör ingen annan det så får man ta tag i det på egen hand.

När Sverige nu inte ens gick vidare till semifinalen så kommer han inte bli turneringens MVP, men jag tycker han är det. Han är så enormt bra och är en sådan lagspelare. Han är bara för jäkla bra.

Sverige blev nu blåsta på den typiska "gräddfilen".

Samma som man hade när man vann OS 2006 till exempel.

Slovakien hade väntat i semit och man hade haft den klart lättaste semit på pappret. Och man hade mött samma lag som man åkte ut mot i OS 2006. Jag hade velat se den semifinalen.

Men återigen, har man inte bättre försvarsspel och målvaktsspel så kommer man inte längre än så här.

Ska inte kalla det för fiasko alá World Cup 2004, men det kändes ett tag så. Tjeckien kontrollerade det hela rätt ordentligt, men ändå var Sverige så nära.

Fast nu var det inte bara Sverige som floppade i dag.

Kanada stod för ett minst lika stort fiasko. När lagkaptenen, Ryan Getzlaf med en idiotisk knätackling fixade PP för Slovakien så man kunde avgöra och sedan spela av hela matchen med en man mer. Inte den där typiska lagkaptenen för ett transatlantiskt lag.

Skönast denna kväll är att konstatera att VM i Globen nu äntligen är över.

Nu flyttar cirkusen för att avslutas helt i Helsingfors. Och när Sverige inte ens sålde ut Globen i sin kvartsfinal så är jag nu väldigt väldigt glad att det inte fortsätter. Tänk Ryssland mot Finland och Tjeckien mot Slovakien. I Globen.

Jag lovar att det inte ens hade kommit mer än max 70 % av arenans kapacitet på de semifinalerna.

Pinsamt.

Det mesta har varit pinsamt med detta VM på svensk mark. Och jag längtar inte till nästa vår då semifinaler och final ska gå i Globen.

Men förhoppningsvis har man lärt av misstagen. Det gäller både det svenska laget och allt som felat från arrangörerna.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

1 timme sedan
1982 lyfte han IFK Göteborg till Europas topp. 42 år efter "Blåvitts" chockseger i Uefacupen är Sven-Göran Eriksson på avskedsturné. "Svennis" hyllades på ett välfyllt Gamla Ullevi av klubben där hans tränarkarriär tog superfart.

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

1 timme sedan
Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

3 timmar sedan
Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

idag 12:04
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

idag 11:22
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.