Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Viktor Fasth petad: "Klart jag ville spela"

- 29/10/2012, 15:56 -
Viktor Fasth ville spela Karjala Cup – men blev petad.
1 av 3

Viktor Fasth ville spela Karjala Cup – men blev petad.

Jens L´Estrade / SCANPIX

Den förre AIK-målvakten ser det som en självklarhet att dra på sig Tre Kronor-tröjan.
2 av 3

Den förre AIK-målvakten ser det som en självklarhet att dra på sig Tre Kronor-tröjan.

Scanpix

Pär Mårts vill ge Johan Holmqvist och Gustaf Wesslau chansen att visa upp sig i Tre Kronor.
3 av 3

Pär Mårts vill ge Johan Holmqvist och Gustaf Wesslau chansen att visa upp sig i Tre Kronor.

ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Viktor Fasth ville spela Karjala Cup – men blev petad av Johan Holmqvist och Gustaf Wesslau. Målvaktsstjärnan är besviken: "Klart jag ville spela."

STOCKHOLM. En del blev nog överraskade över att NHL-målvakten Viktor Fasth, som spelar i allsvenska Tingsryd under lockouten, inte fanns med i Tre Kronors trupp till Karjala Cup. Men till skillnad från flera andra NHL-kollegor var det inte han själv som lämnade återbud.

– Vi hade en diskussion förra veckan och jag fick en förklaring till varför jag inte är med. Det finns inga hard feelings, säger Viktor Fasth till Nyheter24.

30-åringen påpekar dock att han gärna skulle ha velat spela Karjala Cup.

–  Ja, det är klart. Alla vill vara med i landslaget, men vi hade en bra diskussion och har full förståelse för det.

I stället väljer förbundskaptenen Pär Mårts att satsa på Brynäs Johan Holmqvist och HV71:s Gustaf Wesslau.

– I Viktors fall känner jag att han inte har något att bevisa. Viktor är ingen nykomling för mig så jag vet vad han kan. "Honken" och Wesslau har gjort bra ifrån sig på en högre nivå och om de inte skulle komma med nu så när skulle de annars komma med? Det är lite så jag känner, säger Pär Mårts till Nyheter24.

Är Fasth självskriven i landslaget i vanliga fall?

– Det vet jag inte. Om han spelar normalt så tycker jag att han är en bra målvakt. Jag vet inte vem som är självskriven, vet inte ens om jag själv är det. Jag tycker vi inte behöver sätta sådana etiketter redan.

Mårts välkomnar dock Fasths besvikelse över att inte komma med. Av hans lockoutade NHL-kollegor har bland andra Erik Karlsson och Henrik Zetterberg tackat nej till Karjala Cup.

– Ja, det känns bra att han vill spela. Men de andra sitter inte i sämre dager för det. Jag förstår att de har en sämre situation i och med lockouten, så är jag är glad över de som ställer upp och vill inte straffa de som säger nej. Vi är en liten familj och tar hand om varandra.

Om NHL-lockouten fortsätter hoppas Viktor Fasth att han får spela nästa landslagsturnering.

– Är man hemma i Sverige och Europa är det klart man vill spela för landslaget. Gör man det bra i klubblaget så kan det öppna upp för landslaget, självklart vill jag vara med.