Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

JVM-hoppet lever för Mika Zibanejad

- 07/12/2012, 20:14 -
Mika Zibanejad kan fortfarande få chansen att upprepa fjolårssuccén. Ottawa stänger inga dörrar.
1 av 2

Mika Zibanejad kan fortfarande få chansen att upprepa fjolårssuccén. Ottawa stänger inga dörrar.

Bertil Ericson/Scanpix

Just nu stoppar två utdragna tänder den unge talangen.
2 av 2

Just nu stoppar två utdragna tänder den unge talangen.

Jeff McIntosh/Scanpix

Det är inte kört än. Mika Zibanejad kan fortfarande spela junior-VM för Sverige. Hockeyförbundets vice ordförande: "De har inte stängt några dörrar."

STOCKHOLM. Nyheterna om att Ottawa Senators vill stoppa Mika Zibanejad från att spela junior-VM i Ryssland har retat upp det svenska lägret.  Hockeyförbundets vice ordförande Peter Forsberg har jobbat hela veckan med att försöka få loss fjolårets stora guldhjälte.

Forsberg var i kontakt med Ottawas general manager Bryan Murray på fredagskvällen.

– Han (Murray) vill gärna skjuta upp det här och återkomma efter helgen. De har inte stängt några dörrar, säger Forsberg till Nyheter24.

Enligt Forsberg är svenskens hälsostatus anledningen till att det drar ut på tiden. Zibanejad har dragit ut två visdomständer och haft problem med en halsinfektion.

– Som läget är just nu så är Mika inte helt frisk. Han spelar inga matcher och hans hälsotillstånd är osäkert. Men det är upp till hans hälsa. Vi får avvakta och se hur pass allvarligt det är.

Kan ni inte ha gett de svenska fansen falska förhoppningar genom att öppet ta strid för honom trots att hans hälsostatus är oklar?

– Jag vill inte kommentera det. Murray skrev till mig att han är sjuk, så jag vet inte exakt vad det är. Det är inget jag vill spekulera i och vi avvaktar svar. Men han kunde ha stängt dörren helt, det gjorde han inte.

JVM äger rum mellan 26 december och femte januari i Ufa, Ryssland.