Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fiasko för Sverige i VM-premiären mot Schweiz

- 03/05/2013, 23:05
Premiären slutade inte som Tre kronor hade tänkt sig.

Premiären slutade inte som Tre kronor hade tänkt sig.

ANDERS WIKLUND / SCANPIX

En gång på 19 år. Så många gånger hade Sverige förlorat mot Schweiz innan lördagens möte. VM-premiären slutade med ett fiasko.

– Nattsvart Tre Kronor, säger TV4:s kommentator Lasse Granqvist. Och så var det också.

Den första rysaren kom tre minuter in i den andra perioden, genom Matthias Bieber som gjorde 1-0. Bara några minuter därefter kom nästa kalldusch. Denna gång var det schweizaren Nino Niederreiter som var framme efter misstag av Elias Fälth och Niklas Persson.

– Två svenskar, en back och en center bortgjorda vid planket och släpper honom i mitten av banan. Det är för dåligt, det är lite tveksamheter i det svenska laget som gör att man gör felval ute på isen, säger en av TV4:s experter.

Reduceringen väckte hopp

Tre kronor fick chansen att spela fem mot tre under tre och en halv minut. Och den chansen tog man vara på.

Johan Fransson gick nämligen på skott och tände det svenska hoppet med sin reducering. 

Nådde inte ända fram

I slutet av den tredje perioden tog Sverige ut målvakten, men i stället för kvittering satte Schweiz 3-1 i tom kasse. Hoppet skulle återigen tändas när Simon Hjalmarsson gjorde 3-2 med 22 sekunder kvar av matchtiden. Dessvärre fick man aldrig in kvitteringspucken.

– Nattsvart Tre Kronor som förlorar mot Schweiz. Den öppningen som vi absolut inte ville ha är nu ett faktum, säger Lasse Granqvist.