Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Huselius tvekar om VM

Sport | 24/04/2009 11:23

Columbus utslaget ur Stanley Cup – Huselius VM-aktuell men tveksam till spel.

I natt vann Detroit mot Columbus med 6-5 efter att svenske Johan Franzén avgjort matchen i slutminuten. Segern innebär att Detroit är vidare till kvartsfinal i Stanley Cup efter sammanlagt 4-0 i matcher. Columbus är utslaget. Detta betyder att ytterligare tre svenskar nu är tillgängliga för VM-spel. Fredrik Modin, Christian Bäckman och Kristian Huselius. Den sistnämnde tvekar dock om landslagsspel.

–Jag har inte tänkt så mycket på det. Jag pratade med Bengt-Åke i vintras, men nu var det ett tag sedan jag hörde något, säger Huselius till Aftonbladet.

Kristian Huselius var en av de tre spelare som stängdes av från spel i Tre Kronor efter sexskandalen i samband med Sweden Hockey Games 2005. Den tidigare avstängningen är dock inget som bekymrar landslagsledningen inför en eventuell VM-uttagning.

–Vi har inga problem med att ta med Kristian i landslaget igen. Sedan får vi se om han själv är intresserad. Han vet ju att det kommer skrivas en hel del i tidningarna om han blir aktuell, sa Tre Kronors general manager Mats Näslund till Radiosporten i onsdags.

Under säsongen gjorde Huselius 56 poäng på 74 matcher för Columbus.

Skrivet av: